Armut, bir vücudun günlük ihtiyacı olan kalsiyum, demir, potasyum ve sodyum gibi mineralleri kolaylıkla karşılar.
K ve C vitaminleri bakımından zengin olan armut hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin direncini artırır. Bu yüzden uzmanlar hem mevsim geçişlerinde hem de kış aylarında sıklıkla tüketilmesini sağlar.
Bağırsak florasını korur. Sindirimi kolaylaştırır. Böylece kansere yakalanma riskini azaltır. Metabolizmanın işlevselliğini artırır. Kandaki insülin direncini kırarak şekerin azalmasını ya da yükselmesini önler. Bu yüzden diyabet hastalarının tüketmesi tavsiye edilir.
Yapılan başka bir araştırmada armudun sinir hücrelerini yatıştırdığı için depresyon, stres, kronik yorgunluk ve uykusuzluk sorunlarına fayda sağlar.
Özellikle ileri yaşlara görülme ihtimali olan kemik hastalıklarını önlemekte etkili olan armut, kemik kütlesini de artırır.
Bağışıklığı düzenlediğinden vücudun aniden ısınmasını önler. Bu sayede yüksek ateşi olan kişilerin tüketmesinde fayda var.
Vücuttaki serbest radikalleri idrar yoluyla atmada yardımcı olur. Böbreklerin fonksiyonlarını artırarak vücudun sıvı kaybetmesini önler.