Asgari ücret için masadaki rakamlar! 2025'te asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret için masadaki rakamlar! 2025'te asgari ücret ne kadar olacak?

2025 yılı asgari ücreti için tahminler gelmeye başladı. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aralık ayında toplanması bekleniyor. Kulislerde ve masalarda konuşulan asgari ücrete zam oranları ne kadar? İşte asgari ücretin zam senaryoları...

Asgari ücret için masadaki rakamlar

Asgari ücretin 2025’te ne kadar olacağına dair ilk tahminler ortaya çıkmaya başladı. Henüz komisyon toplantısının tarihi netleşmemiş olsa da olası zam oranları üzerinde tartışmalar sürüyor. Asgari ücretli milyonlarca çalışanın gündeminde yer alan zam oranına ilişkin farklı tahminler gündeme geliyor.

İŞÇİ KESİMİNİN BEKLENTİSİ NE?

Temmuz ayında ara zam almayan işçi kesiminin minimum zam beklentisi yüzde 40.

Ancak asgari ücret zammı için şimdiden farklı senaryolar konuşulmaya başlandı. Bazı ekonomistler zammın enflasyonu tetikleyeceği için daha düşük tutulacağını öngörüyor. Uluslararası kuruluşlardan da asgari ücret zammıyla ilgili tahminler geliyor.

ALMANYA’NIN DEV BANKASINDAN ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN SENARYO

Alman Deutche Bank, geçtiğimiz günlerde milyonları endişelendiren bir tahminde bulunmuştu. Alman banka yeni yılda asgari ücretin yüzde 25-30 arasında artmasını beklediklerini duyurdu.

YENİ ASGAR ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Ancak bu orandan farklı rakamlar da konuşuluyor. Asgari ücret zammının yüzde 35-40 aralığında olacağına yönelik tahminler de var. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak?

İŞTE ASGAİR ÜCRET TAHMİNLERİ VE ZAM RAKAMLARI:

Yüzde 25: 21 bin 252 lira

Yüzde 30: 22 bin 102 lira

Yüzde 35: 22 bin 952 lira

Yüzde 40: 23 bin 802 lira

Yüzde 45: 24 bin 652 lira

Yüzde 50: 25 bin 503 lira