Aşk kısa sürdü... Yasemin Kay Allen sessiz sedasız ayrıldı

Aşk kısa sürdü... Yasemin Kay Allen sessiz sedasız ayrıldı

Demet Evgar'ın başrolünde olduğu Bahar dizisine 'Dora' karakteriyle katılan Yasemin Allen, son dönemde özel hayatıyla gündemdeydi. Ünlü oyuncunun, eski bir FBI çalışanı olan Erdal Kaya ile yaşadığı aşk kısa sürdü.

Suna Yıldızoğlu'nun kızı olan ve İngiliz asıllı Türk oyuncu Yasemin Allen, Erdal Kaya ile olan ilişkisini sosyal medyada paylaşmıştı.

y6y.jpg

Sosyal medyada aşk dolu fotoğraflarını ardı ardına paylaşan çiftin mutluluğu uzun sürmedi. Allen ve Kaya ayrılık kararı alarak, birlikte oldukları fotoğrafları sosyal medyadan kaldırdı ve birbirlerini takip etmeyi bıraktı.

y7y.jpg

"ŞİMDİ 'YENGE' DİYEBİLİRSİNİZ"

Bir takipçisinin Erdal Kaya'ya "Abi bu sefer yenge desek kızmazsın herhalde?" sorusuna Kaya, "İlk defa onay veriyorum bu muhabbete. Şu ana kadar hiç yengeniz olmadı, ta ki bugüne kadar, şimdi diyebilirsiniz" yanıtını vererek ilişkisini doğrulamıştı.

640xauto-004.webp

YASEMİN KAY ALLEN KİMDİR

Yasemin Kay Allen, 10 Temmuz 1989'da Londra'da dünyaya geldi. Babası İngiliz Dudley Allen, annesi ise İngiliz asıllı Türk vatandaşı oyuncu ve şarkıcı Suna Yıldızoğlu (doğum adı Sonja Eady).

Yasemin'in Kaan adında bir erkek kardeşi var. Annesi, 1974'te Türk oyuncu Kayhan Yıldızoğlu ile evlendikten sonra Suna Yıldızoğlu adını almış ve Türk vatandaşlığına geçti. Bu sayede Yasemin, etnik olarak Türk olmasa da Türkiye-İngiltere çifte vatandaşlığına sahip oldu. Kendisi, %50 İngiliz ve %25 Avustralya kökenli olduğunu belirtiyor.

Yasemin Allen, üç aylıkken ailesiyle birlikte Türkiye'ye taşındı. İlköğrenimini burada tamamladıktan sonra 11 yaşında annesiyle Avustralya'ya yerleşti. Lise yıllarında sinema televizyon, drama, resim ve Japonca dersleri aldı ve kısa filmler çekti. Queensland Üniversitesi'nin sinema televizyon bölümünden burs kazandı. On sekiz yaşında Türkiye'ye dönerek Müjdat Gezen Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü bitirdi.