Askerler hükümet sarayını kuşattı! Bolivya'da darbe girişimi

Askerler hükümet sarayını kuşattı! Bolivya'da darbe girişimi

Güney Amerika ülkesi Bolivya'da bir grup asker darbe girişiminde bulundu. Askerler başkent La Paz'da yer alan hükümet sarayını kuşatırken, Devlet Başkanı olan Lucho Arce yaptığı açıklamada, "Bolivya Ordusu'nun bazı birimlerince yapılan düzensiz seferberliği kınıyoruz. Demokrasiye saygı gösterilmelidir" dedi.

Bolivya'da darbe girişiminde bulunan bir grup asker, başkentteki hükümet sarayını ağır silahlar ve zırhlı birliklerle kuşattı.

askerler-hukumet-sarayini-kusatti-bolivya-da-17462407-2596-amp.jpg

BOLİVYA'DA ASKERLER DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Güney Amerika ülkesi Bolivya'da askerler harekete geçti. Bir grup askerin darbe girişiminde bulunduğu açıklandı. Devlet Başkanı Lucho Arce yaptığı açıklamada, "Bolivya Ordusu'nun bazı birimleri tarafından gerçekleştirilen düzensiz seferberliği kınıyoruz. Demokrasiye saygı gösterilmelidir" dedi.

askerler-hukumet-sarayini-kusatti-bolivya-da-17462407-3138-m.jpg

AĞIR SİLAHLARLA HÜKÜMET SARAYINI KUŞATTILAR

Ağır silahlı askerler ve zırhlı araçlar başkent ülkenin yönetimsel başkenti olan La Paz'da devlet binalarının bulunduğu Plaza Murillo'da toplandı. Silahlı kuvvetlere bağlı bir ekip, hükümet sarayını kuşattı.

askerler-hukumet-sarayini-kusatti-bolivya-da-17462407-6615-m.jpg

"DARBE YAPILIYOR"

Kasım 2019'da Bolivya'da ABD destekli bir darbe yaşanmış, o zamanki cumhurbaşkanı Evo Morales ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştı. Morales ülkedeki son gelişmelere ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu. İlk mesajında askeri hareketliliğin videosunu paylaşan Morales, "Darbe yapılıyor" dedi.

askerler-hukumet-sarayini-kusatti-bolivya-da-17462407-8769-m.jpg