Ata Emre Akman'ın katili için istenen ceza belli oldu: Kuryeci genci canice katletmişti

Ata Emre Akman'ın katili için istenen ceza belli oldu: Kuryeci genci canice katletmişti

Balıkesir’de motokurye Ata Emre Akman’ı bıçaklayarak öldüren katil Erdoğan Özdemir için istenen ceza belli oldu.

Balıkesir'de yaşanan Ata Emre Akman cinayetiyle ilgili iddianame tamamlandı. İddianamede, katil zanlısı Erdoğan Özdemir'e yönelik ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildiği öğrenildi.

taksim-de-universitelilerden-ata-emre-akman-eylemi-11-gozalti.webp

Gazeteci İsmail Saymaz'ın sosyal medya hesabından aktardığına göre, savcılık, Özdemir'in cezalandırılması için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

saymazz.jpg

Ancak, zanlının suç işlediği sırada henüz 18 yaşından küçük olması nedeniyle, kanunlar gereği bu cezanın 18 ila 24 yıl arasına düşebileceği belirtildi.

Dolayısıyla, Erdoğan Özdemir'in en az 18 yıl hapis cezasıyla yargılanması bekleniyor.

1fge1bv87e29frm5ir0dlq.webp

NE OLMUŞTU?

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman (20), motokurye olarak 5 gün önce çalışmaya başladığı firmaya sipariş edilen pizzayı teslim etmek üzere 10 Mayıs akşamı Karesi ilçesi Karaoğlan Mahallesi Emir Sokağı'na gitmişti.

Pizzayı verdikten sonra sokağa park ettiği motosikletine doğru yürüyen Akman'ın yanına gelen E.Ö, bıçakla saldırmıştı. Vücudunun çeşitli yerlerinden 10 bıçak darbesi alan Akman, olay yerinde hayatını kaybetmiş, kaçan E.Ö. ise polis ekiplerince yakalanmış, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

BABASI DA TUTUKLANMIŞTI

Öte yandan katil zanlısı olarak yakalanan Erdoğan Özdemir'in babası O.Ö. de olayla ilgili gözaltına alınmış, SEGBİS sistemi ile ifadesi alınan O.Ö. tutuklanarak Kepsut Kapalı Cezaevine gönderilmişti.