Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının gizli tanığı Serdar Sertçelik'in nasıl kaçtığı ortaya çıktı!

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının gizli tanığı Serdar Sertçelik'in nasıl kaçtığı ortaya çıktı!

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının ‘gizli tanığı’ olduğu belirtilen Serdar Sertçelik’in ev hapsinden ayağındaki elektronik kelepçeye rağmen nasıl kaçtığı ortaya çıktı.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının ‘gizli tanığı’ olan Serdar Sertçelik'in, ev hapsinde bulunduğu sırada ambulansla kaçtığı ve yurt dışına çıktığı ortaya çıktı. Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ün yazısına göre, Sertçelik’in kaçış planı dikkat çekici detaylarla dolu.

KELEPÇE SİNYAL VERMEDİ

Saygı Öztürk'ün haberine göre, Serdar Sertçelik’in çete içinde üst düzey bir isim olduğu düşünülürken tutuklanmaması ve elektronik kelepçe ile ev hapsine mahkum edilmesi, örgüt içinde bu kişinin gizli tanık olduğu yönünde şüpheler uyandırdı. Ev hapsinde olmasına rağmen Sertçelik’in defalarca evden ayrıldığı tespit edildi. Öztürk, 20 Kasım gecesi Sertçelik’in bir kız arkadaşıyla çorbacıya gitmek için evden ayrıldığını, ancak elektronik kelepçenin sinyal vermediğini belirtti.

ayhan-bora-kaplan-suc-orgutu-davasinda-8-saniga-17267443-1758-o.jpg

AMBULANS DETAYI

27 Kasım’da kaçırılması planlanan Sertçelik, çorbacıda bulunduğu sırada ayağından vuruldu ve bacağı alçıya alındı. Bu olay, kaçış planının bir parçasıydı. Ambulansla hastaneye götürülüyormuş gibi bir izlenim yaratılarak, Sertçelik evden uzaklaştırıldı. Elektronik kelepçe evden 100 metre uzaklaşınca sinyal vereceği için çıkartıldı. Ancak Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik bölümünün uyarısı üzerine Sertçelik’in evde olmadığı fark edildi. Durum hemen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bildirildi.

serdar-sertcelik-kimdir-olayi-nedir-nilsu-17334158-812-m.jpg

KAÇIŞIN YANKILARI

Bu kaçış olayı, soruşturma kapsamında büyük yankı uyandırdı. Sertçelik’in yurt dışına nasıl kaçtığı ve bu kaçışın arkasında kimlerin olduğu soruları hala yanıt bekliyor.

İlgili Haberler