Ayşe Ateş Bahçeli’ye konum verdi! Karar sonrası ilk hamle

Ayşe Ateş Bahçeli’ye konum verdi! Karar sonrası ilk hamle

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Bahçeli’ye tepki gösterdi.

Ayşe Ateş Bahçeli’ye konum verdi

Ankara'da 30 Aralık 2022 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin cinayete ilişkin yaptığı son açıklamalara yanıt verdi.

Bahçeli, Sinan Ateş davasıyla ilgili “Hukuki süreç Ankara'da mı sonuçlanacak yoksa Pensilvanya'ya mı uzanacak?” diye konuşmuştu. Ateş, Bahçeli’nin bu açıklamasına, "Ucu Balgat'a çıktı" diyerek karşılık verdi.

“UCU BALGAT’A ÇIKTI”

Ateş, şunları söyledi: İddianamede kiralık katil Eray Özyağcı’yı Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’a tahsisli 06 AT 5021 plakalı araçla Ankara’dan İstanbul’a kaçırmakla suçlanan Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alırken Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel ise 18 yıl hapse mahkûm edildi. Yani yargılama sonucunda bu siyasi cinayetin ucu Balgat’a çıktı. Oysaki ben daha en başında çok uzağa bakılmaması gerektiğini vurgulamıştım.

Ayşe Ateş'ten Babalar günü mesajı: Ya kıyamet kopacak ya da...

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz gün görülen duruşmada, Sinan Ateş'in öldürülmesi davasında mahkeme kararını açıkladı. Tetikçi E.Ö., motosiklet sürücüsü V.B. ve cinayet mahallinde keşif yapan S.K., "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, müşteki Selman B.'ye yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan her birine 13 yıl hapis cezası verildi.

Sinan ateş davasında karar çıktı - Ekonomim

Tetikçi E.Ö.'ye "ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak" suçundan da 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi. D.Ç. ve T.D., "tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm edildi.

Sanıklar A.M.G., M.C.Ç. ve E.Y. "tasarlayarak öldürmeye yardım" suçundan 18'er yıl hapis cezası alırken, M.U. ise aynı suçtan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık A.A.'ya "suçluyu kayırma" suçundan 2 yıl hapis cezası verildi ve hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Sanıklar Z.A., H.S., U.K., M.Y., O.B., C.G., U.E., Ç.Z., A.A. ve E.K. ise üzerlerine atılı suçlardan beraat etti. Beraat eden sanıklardan C.G. hakkında "suçluyu kayırma" suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbarda bulunulmasına karar verildi.

İlgili Haberler