Azerbaycan ve Ermenistan imzaladı: Bu bölgeler resmen Azerbaycan'a geçti

Azerbaycan ve Ermenistan imzaladı: Bu bölgeler resmen Azerbaycan'a geçti

Azerbaycan ve Ermenistan, Gazah ili yönündeki sınır hattının Sovyetler Birliği Genelkurmay Başkanlığının 1976 tarihli topoğrafik haritasına uygun olarak belirlenmesi konusunda bir protokol imzaladı.

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev ile Ermenistan Başbakan Yardımcısı Mher Grigoryan başkanlığındaki sınır belirleme komisyonlarının dokuzuncu toplantısı, iki ülke sınırında gerçekleştirildi.

Azerbaycan tarafından yapılan yazılı açıklamada, görüşmenin Gazah bölgesindeki sınır hattının koordinatlarının belirlenmesi konusunu ele aldığı belirtildi.

Taraflar, Ermenistan'ın iade edeceği dört köy ile Ermenistan köyleri arasındaki sınır hattının koordinatlarının Sovyetler Birliği Genelkurmay Başkanlığı'nın 1976 tarihli topoğrafik haritasına uygun olarak belirlenmesi konusunda anlaştı.

Açıklamaya göre, taraflar, üzerinde anlaştıkları konuları içeren bir protokole imza attılar.

Daha önceki toplantıda, Ermenistan, 1. Karabağ Savaşı sırasında işgal ettiği Bağanis Ayrım, Aşağı Eskipara, Heyrimli ve Kızılhacılı köylerini Azerbaycan'a iade etmeyi kabul etmişti.

İki ülkenin uzman grupları, sınırda jeodezik ölçümlere başlamış ve Azerbaycan ile Ermenistan sınırında ilk kez sınır taşı konulmuştu.

İlgili Haberler