Bağırsakları dip köşe temizliyor! Kahvenin içine 1 kaşık koymak yeterli

Bağırsakları dip köşe temizliyor! Kahvenin içine 1 kaşık koymak yeterli

Kahve tüketimi, içerdiği kafein sayesinde bağırsakların motor gibi çalıştığını biliyor muydunuz? Yapılan birçok araştırmada kahvenin sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri olduğu görülmüş.

Yapılan araştırmalarda kafeinin bağırsak hareketliliğini artırdığı gözlendi. Kahve, içerdiği kafein sayesinde bağırsakların daha aktif çalışmasına yardımcı oluyor. Birçok çalışmada, kahvenin sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri olduğu belirlenmiş.

2-u9ci.jpg

Türk kahvesi, Türk kültüründe önemli bir yere sahip. Severek tüketilen ve eşsiz tadı ve kokusuyla bilinen Türk kahvesi farklı malzemelerle birleştirilip yeni tarifler sunuyor.

Bu yeni tariflerden biri de pekmezli Türk kahvesi. Pekmezli Türk kahvesi, içerisine eklenen pekmez ile hem lezzet veriyor hem de sağlığı koruyor.

Pekmez içeriğinde bulunan demir, potasyum ve kalsiyum açısından oldukça zengin mineraller bulunduruyor. Bu özellikleri sayesinde pekmezli Türk kahvesi sadece lezzetli değil, aynı zamanda sağlığa da fayda sağlıyor.

306084.jpg

DEMİR EKSİKLİĞİNE BİRE BİR

Pekmezli Türk kahvesi sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı olurken aynı zamanda enerji seviyesini de artırıyor. Enerji seviyesinin artmasıyla vücuda demir takviyesi sağlıyor. Özellikle demir eksikliği bulunan bireyler için pekmezli Türk kahvesi besleyici olabilir.

5faaa5b37152d80cd0a03852.webp

PEKMEZLİ KAHVENİN TARİFİ

Pekmezli kahve, özellikle kış aylarında keyifle içilen bir içecektir. İşte pekmezli kahvenin tarifi:

Malzemeler:

Türk kahvesi

Su

Pekmez (tercihen dut veya üzüm pekmezi)

İsteğe bağlı olarak şeker

Yapılışı:

Her fincan için bir Türk kahvesi fincanı suyu cezveye koyun. Kahvenizi şekerli içiyorsanız, şekerinizi de ekleyin. Su ısınmaya başladığında, her fincan için yaklaşık bir çay kaşığı pekmez ekleyin. Pekmezin miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Cezve ısındığında, her fincan için bir tatlı kaşığı Türk kahvesi ekleyin. Kahveyi ve pekmezi iyice karıştırın.

Ardından karışımı orta ateşte yavaşça pişirin. Kahvenin üzerinde köpük oluşmaya başladığında, köpüğü fincanlara paylaştırın. Kahve kaynamadan önce ocaktan alın ve fincanlara dökün.

Pekmezli kahvenizi sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun...