Bakan Koca duyurdu! Bayramdan sonra başlayacak... Hastanelerde yeni dönem

Bakan Koca duyurdu! Bayramdan sonra başlayacak... Hastanelerde yeni dönem

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sokak hayvanlarına ilişkin yapılması beklenen düzenlemeyle ilgili “Kuduz ile ilgili durum ortada. Tedbir alınması gerekiyor. Ötenaziden yana değilim” dedi. Koca ayrıca randevu onaylı sistemin, Kurban Bayram’ından sonra tetkiklerde de hayata geçirileceğini söyledi.

MHRS sisteminde geçtiğimiz haftalarda yapılan güncelleme ile birlikte, artık tetkikler için de randevu alma zorunluluğu getiriliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı sonrası muayenelerde olduğu gibi tetkiklerle ilgili onaylı randevu sisteminin hayata geçirileceğini açıkladı.

th7iwdfyjkqmrdz-yxgd5w.webp

MHRS sonuçlarına ilişkin olarak Koca, "Bayramdan sonrası için onaylı randevu sürecinin bir aylık performansını açıklayacağız. Medyaya açık bir şekilde sunacağımız bu bilgilendirme toplantısında, vatandaşlarımıza bu uygulamanın bir aylık süreçte getirdiği avantajları ve bundan sonraki adımları detaylı bir şekilde anlatacağız. Bu süreçte, önemli ölçüde iyileşme gözlemledik. Bazı alanlarda sorunlar devam etse de, önümüzdeki dönemde bu sorunların azalacağını öngörüyoruz. Tetkiklerle ilgili olarak da benzer bir onaylı randevu sistemine geçiş için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.

Muhtemelen bayramdan sonra, tetkiklerle ilgili randevulu onay sistemi gibi bir düzenleme devreye alınacak. Özellikle, tetkiklerin sonuçlandırılmasını daha erken bir şekilde sağlamak adına insan kaynağı, fiziki şartlar ve teknik altyapıda iyileştirmeler yapıyoruz.

MR, tomografi, kolonoskopi gibi tüm tetkikler ve hatta ameliyatlar için randevu verdiğimiz süreçlerde, randevu onay sistemini aktif hale getirerek, bir hastanın randevuya gelmemesi durumunda başka bir hastayı erken bir şekilde çağırma olanağı sağlayacağız. Bu nedenle, randevu verdiğimiz tüm alanlarda bu uygulamayı hayata geçirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

“BU ÖNLEM ÖTENAZİ OLMAMALI”

Ayrıca, son günlerde gündeme gelen kuduz vakalarıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Kuduz vakalarındaki artıştan dolayı bir önlem alınması gerektiği açık. Ancak bu önlem ötenazi olmamalıdır. Şahsen, insani olarak ötenaziye sıcak bakmıyorum."

mhrs.webp