'İŞE GİREYİM, MAAŞIMI ALAYIM DÜŞÜNCESİ POTANSİYEL DÜŞÜRÜR'
Üniversite tercihi yapacak öğrencilerle bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Üniversiteye başlıyorsanız kafanızdaki ilk hedefiniz bir yerde istihdam edilmek olmasın. Bir yerde işe gireyim maaşımı alayım düşüncesi genç arkadaşlarımızın potansiyellerini düşüren bir düşünce" diye konuştu.
Bakan Varank dikkat çeken sözlerini şöyle sürdürdü:
"ÜNİVERSİTE SAYISI 210''UN ÜZERİNE ÇIKTI"
"Eski dönemde adeta bir kura gibi şansınıza bahtınıza ne çıkarsa oraya yerleştiriliyordunuz. Biz öyle sınava girdik. Şimdi sistem değişti. Gerçekten Türkiye''de baktığımızda 20 yılda biz özellikle yükseköğretim alanına çok büyük yatırımlar yaptık.
Devlet üniversitelerimizi yaygınlaştırdık. 1970-80’lerde olan üniversite sayısı şu an 210’un üzerine çıktı ve üniversitelerimize baktığımızda da gerek altyapı olarak gerek öğrenci imkanları olarak fırsat eşitliğini sağlamak üzere bir politika alanı oluşturduk. Kabiliyeti olan, başarılı olan her bir öğrencimiz üniversiteye gidebilsin; tercih ettiği bölümü eğer kazanabiliyorsa okuyabilsin diye bu sistemi inşa ettik. Bunun imkanlarını da vatandaşlarımıza, genç kardeşlerimize sunuyoruz.
"EN FAZLA DESTEK..."
Üniversiteye başlıyorsanız kafanızdaki ilk hedefiniz bir yerde istihdam edilmek olmasın. ''Bir yerde işe gireyim, maaşımı alayım'' düşüncesi genç arkadaşlarımızın potansiyellerini düşüren bir düşünce.
Sizler kendi girişimlerinizi, araştırma projelerinizi yapabilirsiniz. Kendi yolunuzu çizerken, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sizin en önemli yoldaşlarınızdan olacaktır. Bakanlığa bağlı ilgili kuruluşlar ile Türkiye’de gençlere en fazla destek veren bakanlıkların başında geliyoruz. Geleneksel girişimcilerimize ve teknoloji tabanlı girişimlere KOSGEB ile destekler veriyoruz. TÜBİTAK ile üniversite çağındaki gençlerimize eğitim alırken ve eğitim sonrası destekleri veriyoruz. Üniversite eğitimi sonrası kendi girişimlerini kuracak olanlara genç girişimci destek programları ile destek oluyoruz." (İHA)