Bakanlık duyurdu: 30 milyon 54 bin liralık destek ödemesi hesaplara aktarılacak

Bakanlık duyurdu: 30 milyon 54 bin liralık destek ödemesi hesaplara aktarılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada çiftçilere 30 milyon 54 bin liralık tarımsal destekleme ödemesi yapılacağı bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni bir tarımsal destekleme paketi duyurdu.

Bakanlık, toplamda 30 milyon 54 bin TL değerindeki tarımsal destek ödemelerini bugün çiftçilerin hesaplarına yatıracağını sosyal medya üzerinden açıkladı. Paylaşımda, "Çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olsun," ifadelerine yer verildi.

Detaylar paylaşılan destek paketine göre; hububat, baklagil ve dane mısır üreticilerine 14 milyon 57 bin TL, kırsal kalkınma yatırımlarına 9 milyon 600 bin 200 TL, sertifikalı tohum üretimine ise 5 milyon 904 bin 44 TL destek sağlanacak. Ayrıca, mazot ve gübre kullanımını desteklemek amacıyla da 492 bin 756 TL ödeme yapılacak.

Bu finansal destekleme, özellikle kırsal kalkınmayı ve sürdürülebilir tarımsal üretimi teşvik etmeyi hedefliyor. Bakanlık, bu tür desteklerle ülke genelinde çiftçilerin üretim maliyetlerini düşürmeyi ve tarımsal üretimin verimliliğini artırmayı amaçlıyor. Çiftçilerin rekabet gücünün artırılması ve yerel ekonomilerin canlandırılması da bu desteklerin temel hedefleri arasında yer alıyor.