Büyükşehirlerde 'kebap' diye bakın ne yedirmişler...
Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapan firmaları yayımladığı listelerle açıklayarak, vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Açıklanan yeni listede birçok ürün yer alırken İstanbul, Ankara ve İzmir’deki kebapçılar dikkat çekti. Kebapçılarda kırmızı et yerine tek tırnaklı et, kanatlı eti ve sakatat kullanıldığı tespit edildi.
KEBAPTA TEK TIRNAKLI ET ÇIKTI
'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' ve 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' başlıkları altında yayımlanan listede; çeşitli kebapçıların ürünlerinde tek tırnaklı et, kanatlı eti ve sakatat kullanıldığına dair tespitler yer aldı. İncelenen listede üç büyükşehrin ön plana çıkması da vatandaşları endişelendirdi.
LİSTEDEKİ KEBAPÇILAR:
Erzurum Çağ Kebap Özgür Bekmezci: Kanatlı eti kullanımı (11 Kasım 2023, Antalya)
Kazım Usta Pide Kebap: Kanatlı eti kullanımı (28 Mart 2024, İzmir Çiğli)
Kebap Gıda İnşaat, Kebapçı Murat: Kuzu eti yerine kanatlı eti kullanımı (30 Mart 2024, İzmir Karabağlar)
Yeni Kebap 9-Salih Pektaş: Kanatlı eti ve sakatat (Taşlık) kullanımı (15 Şubat 2024, Ankara Mamak)
Antep Dürüm Evi-Osman Kehyaoğlu: Kanatlı eti kullanımı (2 Aralık 2021, Ankara Keçiören)
Kasap Yusuf-Ufuk Saygı: Kanatlı eti kullanımı (15 Nisan 2024, İzmir Çiğli)
Ankara Köfte-Nuh Tosun: Deri dokusu tespiti (07 Kasım 2024, Ankara Akyurt)
İsott Kebap Dürüm Evi: Kanatlı eti tespiti (02 Aralık 2024 İstanbul Bakırköy)