Gaziantep, Türkiye'nin ilk gastronomi şehri olarak bilinirken, buradaki baklava ustaları Ramazan için yoğun bir hazırlık sürecine girdi ve talebin zirveye ulaştığı bu döneme karşı önlemlerini aldı.
EN ÇOK "HAVUÇ DİLİMİ" TERCİH EDİLİYOR
Ramazan öncesi hazırlıklarını tamamlayan Gaziantep'teki bir baklava üretim tesisinin yöneticisi Onur İbili, her yıl bu dönemde büyük bir yoğunluk yaşadıklarını belirterek, baklavanın iftar sofralarının vazgeçilmezi olduğunu ve bu talebe yetişmek adına özenle çalıştıklarını ifade etti.
İbili, baklavanın ana malzemelerini tamamladıklarını ve yoğun geçecek Ramazan ayını en az hata ile atlatmayı hedeflediklerini dile getirdi. Ayrıca, ürettikleri baklavaların kargo yoluyla Türkiye'nin dört bir yanına ulaştığını ve ramazanın tatlı menüsünde baklavanın öncelikli tercih olduğunu söyledi.
"RAMAZAN BAKLAVACILAR İÇİN EN YOĞUN GEÇEN AY"
Baklava ustası Yakup Özkılınç, ramazanda ustaların gecesini gündüzüne kattığını ve büyük bir emek vererek çalıştığını vurguladı. Özkılınç, iftar sofralarını tatlandırmak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirtti.
Ramazanın, baklavacılar için en yoğun geçen ay olduğunu dile getirdi ve bu dönemin kendilerine maddi olarak da büyük katkı sağladığını söyledi. Türkiye'nin dört bir yanına ve dünyanın birçok ülkesine baklavanın kargo aracılığıyla gönderildiğini belirten Özkılınç, Gaziantep'teki baklavacıların gelecek siparişleri öngörebildiği için kapasitelerini artırdığını ifade etti. Hazırlıklarını tamamladıklarını ve ramazana hazır olduklarını dile getirdi.