Barbunya hangi hastalıklara iyi gelir?

Barbunya hangi hastalıklara iyi gelir?

Barbunya, sağlıklı yaşamın vazgeçilmezlerinden biri olarak her gün daha fazla insan tarafından keşfediliyor. İşte faydaları...

Barbunya, mucizevi bir besindir ve faydaları saymakla bitmez. Hem ana yemeklerde hem de mezelerde kullanılan bu lezzetli fasulye, İngilizce'de 'Kidney Bean' olarak bilinir ve bu isim, böbrek şeklindeki görünümünden gelir.

Barbunyanın faydaları nelerdir? Ne kadar tüketilmeli? Uzman Diyetisyen Perihan Kılıç'tan barbunya pilaki tarifi

İşte barbunyanın sağlık açısından sunduğu bazı faydalar:

Kanser ve Kalp Hastalığına Karşı Koruma: Barbunyanın antioksidan içeriği, kanser hücrelerinin oluşumunu engellemeye yardımcı olurken, kalp sağlığını da destekler.

Kan Şekeri Düzenleme: Yapılan bilimsel araştırmalar, barbunyanın kan şekeri seviyelerini düzenlemede etkili olduğunu göstermiştir. Diğer nişastalı gıdalara göre daha iyi bir seçenek olan barbunya, sağlıksız şeker artışlarını önler.

Yüksek Protein İçeriği: Barbunya, protein kaynağı olarak formuna dikkat edenler için ideal bir besindir. Protein, kas gelişimi ve onarımı için gereklidir.

Barbunyanın faydaları nelerdir? Barbunya neye iyi geliyor? - Sözcü

Lif Zengini: Barbunya, hem çözünür hem de çözünmez lifler içerir. Çözünür lifler, kan şekeri artışlarını önler ve kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olur. Çözünmez lifler ise sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını destekler.

Düşük Glisemik İndeks: Düşük glisemik indekse sahip olan barbunya, diyabet diyetine uygun bir besindir. Ani kan şekeri artışlarını önleyerek, diyabet yönetimine yardımcı olur.