Bayram trafiğine Yaşam Tüneli molası

Bayram trafiğine Yaşam Tüneli molası

Kurban Bayramı tatili için yola çıkan sürücüler, Çorum'da "Yaşam Tüneli" adı verilen alanda trafik kuralları konusunda bilgilendiriliyor.

Çorum-Samsun karayolunda oluşturulan "Yaşam Tüneli" alanına davet edilen sürücülere, emniyet kemerinin önemi, alkol ve cep telefonu kullanımının trafikteki etkileri, yakın takip ve aşırı hız konularında hazırlanan kısa videolar izletiliyor. Sürücüler, kısa bir molanın ardından yollarına devam ediyor. İç Anadolu ve Akdeniz'i, Karadeniz ve Doğu ve Güneydoğu'ya bağlayan Türkiye'nin önemli geçiş güzergahlarından Çorum'da, trafik ekipleri Bölge Trafik Müdürlüğü kontrol noktasında durdurdukları sürücülere "Hayatla Yarış Olmaz" mottosuyla kuralları hatırlatıyor.

ekran-alintisi5-001.jpg

SÜRÜCÜLER UYGULAMADAN MEMNUN

Yaşam Tüneli'nde mola veren Yiğit İşleyen, bugüne kadar böyle bir uygulamayla karşılaşmadığını ve bu deneyimin kendisi için bir farkındalık yarattığını belirtti. “Emniyet kurallarına her zaman uyuyorum. Uymayan sürücüler için iyi bir uygulama olmuş. Bu uygulamanın her zaman devam etmesini istiyorum. İnşallah herkes emniyet kemerini takar ve yoluna devam eder. Bayram için Kırşehir’e gidiyoruz. Kırşehirlilere de buradan selam gönderiyorum. Yola devam diyorum,” dedi.

Bayram tatili için Eskişehir’e giden Uğur Ayhan ise, Yaşam Tüneli’nin insanları bilinçlendirme noktasında güzel bir uygulama olduğunu vurgulayarak, bu tür uygulamaların devam etmesini istedi.

85.jpg

Trafik kurallarının hatırlatılmasıyla farkındalık oluşturulduğunu ifade eden Sultan Erkan, “İzlediğim videolar ve emniyet kemeri kullanımının önemi sosyal medyada ve eğitim seminerlerinde duyuluyor, ancak bu çok farklı bir uygulama. Güzel bir farkındalık oluşturulmuş. Daha önce böyle bir uygulamaya denk gelmemiştim. İlk defa böyle bir şey gördüm,” şeklinde konuştu.