Bayramda tatlı ve çikolata tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini belirten Medicana Bursa Hastanesi Uzman Diyetisyeni Veysel Ciğerli, "Bayramlarda beslenme düzenimizde bazı değişiklikler yaşanabiliyor. Ancak bu değişiklikler sadece sindirim sistemini değil, vücudun genel sağlığını da etkileyebilir. Öğün saatlerimizdeki değişiklikler, sindirim güçlüğü, kabızlık, mide rahatsızlıkları, tansiyon yükselmesi, kalp çarpıntısı gibi sağlık sorunlarına yol açabilir" diyor.
"Tatlı tüketiminde dikkat edilmesi gerekenler" konusunda Beslenme ve Diyet Uzmanı Veysel Ciğerli, şu önerilerde bulunuyor: "Bayram ziyaretlerinde sunulan şekerlemelerin ve tatlıların tüketimini azaltmak önemlidir. Kurban Bayramı süresince şerbetli tatlılar ve çikolata tüketimi artar. Ancak bu tür besinlerin yüksek glisemik indeksleri ve kalorileri kan şekerinin ani yükselmesine neden olabilir. Aşırı miktarda çikolata ve tatlı tüketimi mide yanması ve bağırsak sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, tatlı tercihlerinde sütlü tatlıları tercih etmek daha doğru olacaktır. Sütlü tatlılar arasında dondurma, serinletici ve hafif bir seçenek olabilir."