Bazı illerde sağanak hayatı felç etti

Bazı illerde sağanak hayatı felç etti
Türkiye'nin birçok kentinde olumsuz hava koşulları hayatı olumsuz etkiliyor.

Yurdun büyük bölümünde yağışlı hava etkisini sürdürüyor.

EDİRNE

Edirne'de yaşayanlar, yoğun gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altında. Kent genelinde sağanak nedeniyle su birikintileri oluşurken, vatandaşlar yağmurdan korunmak için şemsiyelere sığındı. Bazı bölgelerde ise iş yerlerinde yağışın durmasını bekleyenlerin sayısı arttı. Polis ekipleri, trafik yoğunluğunun olduğu noktalarda önlem alarak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kentteki hava sıcaklığı 16 derece olarak ölçülürken, gök gürültülü sağanak yağışın gün boyunca aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

2024-nisan-edrin1e.jpg

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de de benzer bir manzara yaşanıyor. Şehirde etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, tramvay seferlerinde aksamalar yaşandı. Şirintepe Mahallesi Ülkümen Sokak'ta bulunan bazı evlerin zemin katlarını ve garajlarını su bastı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla su birikintilerini tahliye etmeye çalışırken, itfaiye ekipleri de destek verdi. Trafikte ilerlemekte güçlük çeken sürücüler, dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

2024-nisan-esks12.jpg

KONYA

Konya'da uzun süredir beklenen yağışlar sonunda geldi. Kent merkezi ve çevresinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Ancak şehir merkezindeki yağışın hafif şiddette devam ettiği bildirildi. Özellikle çiftçilerin kuraklık nedeniyle dua ettiği bölgelerde, yağışın sevinçle karşılandığı gözlemlendi.

2024-nisan-kknyy1.jpg

KARABÜK

Karabük'ün Eskipazar ilçesinde ise sağanak yağışa ek olarak dolu da etkili oluyor. Öğleden sonra başlayan yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken, dolu yağışı tarlalarda ve yollarda beyaz örtüler oluşturdu. Belediye ekipleri, tıkanan rögarları temizleyerek su baskınlarını önlemeye çalışıyor.

2024-nisan-krbku1.jpg

KÜTAHYA

Kütahya'da da dolu ve sağanak yağışlar nedeniyle su baskınları yaşanıyor. Parmakören, İnköy, Akkent, Kirazpınar ve Göveççi mahallelerinde sel nedeniyle tarım arazileri sular altında kaldı, mahallelere ulaşımı sağlayan yollarda hasarlar oluştu. AFAD ve itfaiye ekipleri, bölgede tahliye çalışmalarına başladı.

2024-nisan-ktyh.jpg

UŞAK

Uşak'ta etkili olan sağanak ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle kent merkezindeki sağanak nedeniyle su birikintileri oluştu, bazı araçlar yolda mahsur kaldı. Trafikte yaşanan aksamaların yanı sıra, sel nedeniyle birçok noktada araçlar suda mahsur kaldı. Belediye ekipleri, su tahliye çalışmalarına hız verirken, vatandaşlar da kendi imkanlarıyla tıkanan mazgalları açmaya çalışıyor.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de ise dolu yağışı tarım arazilerinde ciddi hasara neden oldu. Özellikle Derinkuyu ilçesinde meydana gelen dolu yağışı, meyve ağaçlarına zarar verirken, buğday ve patates tarlalarında su birikintileri oluştu. Çiftçiler, tarım arazilerindeki suyu tahliye etmek için çaba gösteriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar