Bedelli askerlik ücretlerine rekor zam. Bu bedel nasıl ödenecek?

Bedelli askerlik ücretlerine rekor zam. Bu bedel nasıl ödenecek?

2024 yılının ikinci yarısında geçerli olacak bedelli askerlik ücreti, memur maaş zammı oranları dikkate alınarak belirlendi. Temmuz ayı itibariyle bedelli askerlik ücreti 217 bin 870 TL olarak açıklandı.

2024 yılının ikinci yarısından itibaren geçerli olacak bedelli askerlik ücreti, memur maaş katsayısına göre belirlenirken, bedelli askerlik ücreti milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ait enflasyon verilerini açıkladı ve böylece 2024 yılının 6 aylık enflasyon farkı yüzde 24,73 olarak belirlendi. TÜİK'in haziran ayı enflasyonu ise yüzde 1,64 olarak gerçekleşti. Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme gereği yüzde 19,73 zam alacak.

217 BİN 852 LİRA OLDU

Bu verilere göre, memur maaş katsayısı üzerinden belirlenen bedelli askerlik ücreti 2024 Temmuz itibariyle 6 aylık enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından 35.261 TL artışla 217.870 TL oldu.

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı’nın ilerleyen günlerde bedelli askerliğe ilişkin rakamı açıklaması bekleniyor.

2024-bedelli-askerlik-ucreti-belli-oldu-t66y-cover.webp

SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Bedelli askerlik başvuruları her yıl Ocak ayının ikinci haftasında yeni enflasyon değerlerinin açıklanmasından sonra başlar ve yılın son iş günü mesai saatlerinin bitimine kadar devam ediyor. Başvuru yapılan yılı takip eden Ocak ayının ikinci haftasında, başvuruda bulunan adayların askerlik yerleri ve tarihleri duyuruluyor.

BEDELLİ ASKERLİK ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Bedelli askerlik için başvuru şartlarını taşıyan yükümlüler, ödemelerini peşin olarak Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek yapılıyor.