Belçika'daki fırtınada 2 kişi öldü

Belçika'daki fırtınada 2 kişi öldü

Belçika'da dün çıkan fırtına sırasında bir parkta bulunan 2 aylık bir bebeğin, üzerine düşen ağır bir ağaç dalı sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Dün başkent Brüksel'i etkileyen şiddetli fırtına, sağanak ve dolu, hayatı olumsuz etkiledi.

Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI), aşırı yağış ve fırtına nedeniyle "turuncu alarm" verdi ve başkentteki tüm parkların saat 17.00'ye kadar kapatılması planlandı. Ancak fırtına saat 16.00 sularında Uccle Belediyesi'ndeki bir parkta bulunan bir anne ile bebeği hazırlıksız yakaladı.

o.webp

Bebek arabasındaki 2 aylık bebek, üzerine düşen ağır bir ağaç dalı sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan bebek, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Aşırı yağışlar nedeniyle şehirdeki bazı tüneller su altında kaldı ve bu tünellerde çok sayıda araç mahsur kaldı. Ağaçların demir yolundaki tellere zarar vermesi ve rayların üzerine devrilmesi sonucu tren seferlerinde ciddi aksamalar yaşandı.

ojsk.jpg

Belçika'da Ekim 2023'ten bu yana yağışlar mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği belirtiliyor. Haziran ayı, art arda normalin üstünde yağışların kaydedildiği 9. ay oldu ve böylece marttan ekime kadar art arda 8 ay boyunca yağışların ortalamanın üzerinde olduğu 1905 yılının yağış rekoru kırılmış oldu.