Beryl kasırgası hayatı felç etti. 9 kişi yaşamını yitirdi

Beryl kasırgası hayatı felç etti. 9 kişi yaşamını yitirdi

Karayip ülkelerinde etkili olan Beryl Kasırgası'nın yol açtığı şiddetli rüzgar ve yağışlar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı en az 9’a yükseldi.

Yucatan Yarımadası'na doğru ilerleyen kasırga, Meksika’da en az 109 uçuşun iptal edilmesine neden oldu. Beryl Kasırgası, Karayip ülkelerinde büyük hasara yol açtı ve son olarak dün Jamaika'yı vurdu. Yerel yetkililerden alınan bilgilere göre, Jamaika'da ölü sayısı 2'ye yükselirken, daha önce Grenada, Kuzey Venezuela ve St Vincent ve Grenadinler'de bildirilen 7 can kaybıyla birlikte toplamda 9 kişi hayatını kaybetti.

Meksika'daki Cancun Havaalanı'ndan planlanan 100 uçuş ile Tulum Havaalanı'ndan planlanan 9 uçuş iptal edildi. Meksika Savunma Bakanlığı, tedbir amaçlı olarak çeşitli bölgelere 120 geçici sığınak kurdu. Kasırga endişesiyle Cancun ve Tulum’da halkın marketlere akın etmesi sonucu birçok marketin rafları boş kaldı, bazı marketler ise geçici olarak faaliyetlerine ara verdi.

Amerikan Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), Beryl Kasırgası’nın önümüzdeki iki gün içinde etkisini yitireceğini belirtti, ancak Meksika’nın Karayip kıyılarında yarın sabaha kadar şiddetli yağış ve rüzgarların devam edeceği konusunda uyardı.

Birleşmiş Milletler (BM), Beryl Kasırgası'ndan etkilenen ülkelere yardım sağlama konusunda açıklama yaptı. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, Grenada, Jamaika ve Saint Vincent ve Grenadinler'e BM Acil Durum Fonu'ndan 4 milyon dolar yardım yapılacağını duyurdu. Dujarric, kasırgadan etkilenen ülkelere destek vermek, yardım sağlamak ve diğer bölgeleri kasırgaya hazırlamak için yerel otoritelerle işbirliğini sürdüreceklerini vurguladı.

aw240387-01.jpg

aw240387-02.jpg

aw240387-03.jpg