Beryl Kasırgası Karayipler'i Vurdu. Can kaybı artıyor

Beryl Kasırgası Karayipler'i Vurdu. Can kaybı artıyor

Karayip ülkelerini vuran Beryl Kasırgası nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi.

Beryl Kasırgası, Saint Vincent ve Grenadinler, Grenada ve St. Lucia'yı vurarak önemli can kayıplarına neden oldu. St. Vincent ve Grenadinler'de 1 kişinin, Grenada'da ise 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 3'e yükseldi. Kasırga ayrıca büyük hasara yol açtı ve önemli bir yıkım bıraktı.

Saint Vincent ve Grenadinler Başbakanı Ralph Gonsalves, kasırganın ülkeyi şiddetli bir şekilde vurduğunu belirterek, Grenadinler takımadalarında evlerin büyük çoğunluğunun ciddi şekilde hasar gördüğünü ya da tamamen yıkıldığını ifade etti.

3.webp

Beryl Kasırgası'nın bugün Jamaika'yı, yarın ise Cayman Adaları'nı etkilemesi bekleniyor. Bu ülkelerde de şiddetli rüzgarlar ve fırtına yaşanması bekleniyor.

023.webp

Diğer yandan, Grenada Başbakanı Dickon Mitchell, Carriacou ve Petite Martinique adalarında doğal afetin çok ciddi etkiler gösterdiğini ve durumun son derece kötü olduğunu vurguladı. Mitchell, 2 can kaybı yaşandığını duyurdu.

23.webp

Haiti'de de şiddetli yağışlar ve rüzgarlar görülürken, ülkenin güneybatısında acil durum önlemleri alındı. Meksika ise Beryl Kasırgası öncesinde tüm gerekli önlemleri aldıklarını ve acil durum planlarını hayata geçirdiklerini açıkladı.