Beşiktaş'ın yol haritasını çizdi yapılması gerekeni tek tek anlattı: Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...

Beşiktaş'ın yol haritasını çizdi yapılması gerekeni tek tek anlattı: Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında Beşiktaş ve Rizespor karşı karşıya geldi. Maçın sonucunda Beşiktaş, Rizespor'u 3-2 yendi. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...

SEKTİRE SEKTİRE ZAFERE

51 puanlı Beşiktaş, ligde 2 puan gerisinde olan ve deplasmanda 4-0'lık skorla geçtiği Rizespor'u ağırladı..

Siyah-beyazlılarda Fenerbahçe derbisinde cezalı olan Norveçli sağ bek Jonas Svensson kadroya dönerken; stoper olarak Joe Worrall'ın'ın yerine Necip Uysal görev yaptı...

Sol bek olarak Emrecan Terzi yer alırken; orta saha kurgusunda Salih Uçan, Ernest Muci ve Milot Rashica vardı..

Santrfor ikilisindeyse Semih Kılıçsoy ve Jackson Muleka yer alırken; Fenerbahçe'ye gol atan Cenk Tosun'un yanı sıra Vincent Aboubakar yedekler sırasındaydı..

Arthur Masuaku, Bakhtiyor Zaynutdinov, Gedson Fernandes, Daniel Amartey, Mohamed Al-Musrati, Amir Hadziahmetovic, Ante Rebic, Tayfur Bingöl, Demir Ege Tıknaz ve Gökhan İnler kadroda yoktu....

%50'lik başarıya bile ulaşamayan İlhan Palut'un Rizespor'undaysa kaleci Gökhan Akkan, Casper Hojer, Mithat Pala, Benhur Keser, Farouk Miya ve Janne-Pekka Laine yoktu...

Kaleyi Tarık Çetin korurken; sol bek pozisyonunda Halil İbrahim Pehlivan, hücum bölgesinde Altin Zeqiri'nin yerine Gustavo Sauer ilk 11'de sahaya çıktı...

Maçın başında Ernest Muci'nin vuruşunu kaleci Tarık Çetin kurtarırken; konuk Rizespor golü buldu..

Sol taraftan Jonjo Shelvey'in kullandığı köşe vuruşunda Emirhan Topçu'nın ön direkten arkaya aşırdığı topa dokunan Ibrahim Olawoyin Rizespor'u İstanbul'da Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçirdi..

Yediği gole rağmen hemen toparlanan siyah-beyazlılarda Ernest Muci'nin bir şutunu daha kaleci Tarık Çetin kurtarırken, Beşiktaş hemen beraberlik golünü sağladı..

Sağ kanattan Jonas Svensson'un ortasında arka direkte Necip Uysal'ın çevirdiği top kaleci Tarık Çetin'den dokundu; tamamlayan Omar Colley Dolmabahçe'yi ayağa kaldırarak KARTAL'a 1-1'lik beraberliği getirdi..

Golden sonra beraberlik golüne benzer pozisyonda bu kez Semih Kılıçsoy topu filelere gönderdi ancak hakem Ali Şansalan VAR'daki Emre Malok'un uyarısıyla monitöre gitmedi ancak asisti yapan Salih Uçan'ın meşin yuvarlağı auta çıktıktan sonra çevirdiğini belirterek golü iptal etti..

Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy ve Emrecan Terzi'nin sol çaprazdan şutlarını kaleci Tarık Çetin önlerken, Rachid Ghezzal'ın ceza sahası dışından şutu sağ kale direğinden dönünce Beşiktaş mutlak gol fırsatlarından sonuç alamadı..

Milot Rashica'nın sağ çaprazdan şutu az farkla auta giderken; rakibi Gustavo Sauer'e faul yapan ve sarı kart gören Omar Colley cezalı duruma düşerek Alanyaspor deplasmanında forma giyemeyecek..

Jackson Muleka'nın ceza sahası içinde rakibi Khusniddin Alikulov'la mücadelesinde yerde kalışına Beşiktaşlılar uzun süre penaltı itirazında bulundular ancak hakem Ali Şansalan oyunu devam ettirdi...

Omar Colley'in ilk yarının son anlarındaki kafa vuruşu auta gidince takımlar soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle gittiler..

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe; ikinci yarıya stoper Omar Colley'in yerine Joe Worrall'ı oyuna alarak başlarken, Rizespor'da Adolfo Gaich, Dal Varesanovic ve Gustavo Sauer'in vuruşlarını kaleci Mert Günok güçlükle önledi..

Jackson Muleka'nın etkisiz kafa vuruşu Rizespor kalecisi Tarık Çetin'de kalırken, konuk ekipte Dal Varesanovic ve Adolfo Gaich'in yerlerine Muammer Sarıkaya ile Martin Minchev oyundaydı...

Salih Uçan ve Jackson Muleka'nın yerlerine Cenk Tosun ile Alex Oxlade-Chamberlain'i sahaya süren Beşiktaş Rizespor'un bu değişikliklerinden hemen sonra golü buldu... Emrecan Terzi'nin rakibi Taha Şahin'e faulle karışık müdahalesinin ardından topla buşulan Rachid Ghezzal'ın kale çizgisine kadar götürüp sol taraftan yaptığı ortaya Milot Rashica kafayı vurdu.. Kaleci Tarık Çetin'in sol eliyle dokunduğu top filelere gidince KARTAL 1-0'lık mağlubiyetten 2-1'lik üstünlüğe ulaştı..

Rizespor'da bu kez ilk golü atan Ibrahim Olawoyin'in yerine Altin Zeqiri oyuna girerken; Beşiktaş'ta hakem Ali Şansalan'dan sarı kart gören Semih Kılıçsoy da cezalı duruma düşerek gelecek haftaki Alanya deplasmanında takımını yalnız bırakacak..

Konuk ekip beklemediği anda beraberlik golünü buldu... Sağ kanattan Jonjo Shelvey'in kullandığı serbest vuruşta rakibi Joe Worrall'ın formasından çekmesine rağmen kafayı vuran Emirhan Topçu kaleci Mert Günok'u avlayınca Rizespor Dolmabahçe'de Beşiktaş karşısında 2-2'lik beraberliği yakaladı..

Siyah-beyazlılarda Milot Rashica'nın kafa vuruşunu kaleci Tarık Çetin önlerken, Cenk Tosun'un şutu az farkla auta gitti..

Son bölümde Beşiktaş'ta Rachid Ghezzal'ın yerine Vincent Aboubakar, Rizespor'daysa Emirhan Topçu'nun yerine Attila Mocsi oyundaydı..

Rizespor'da Altin Zeqiri'nin vuruşu yan ağlarda kalırken Beşiktaş beklemediği bir anda galibiyet golünü buldu...

Alex Oxlade-Chamberlain'in ceza sahasına doldurduğu topta Joe Worrall'ın kafa vuruşu savunmadan sekti.. Topu tekrar önünde bulan Joe Worrall'ın sol ayağıyla vuruşu rakibi Khusniddin Alikulov'dan sekerek kaleye yönelirken Rizespor'un sağ beki Taha Şahin'in gol çizgisindeki hamlesi meşin yuvarlağın filelere gitmesini kolaylaştırınca Beşiktaş 3-2 kazandı..

SEKTİRE SEKTİRE bir galibiyet aldı..

Siyah-beyazlıların Omar Colley ve Milot Rashica'yla bulduğu gollerde Rizespor kalecisi Tarık Çetin topları içeri alırken; Joe Worrall'ın kaydettiği galibiyet golünde de hem Khusniddin Alikulov, hem de Taha Şahin'den seken meşin yuvarlak yağmurun da etkisiyle zaferi KARTAL'a getirdi..

Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut bence Dal Varesanovic, Adolfo Gaich ve Ibrahim Olawoyin değişikliklerini yapmakta çok aceleci davrandı..

Özellikle Ibrahim Olawoyin bu oyunda çıkmazdı...

Dal Varesanovic sakatlandığı gerekçesiyle oyundan çıktı ancak oyundan çıkarken sakat gözükmüyordu... Bence devam edebilecek durumdaydı ancak İlhan Palut'un ona karşı bir takıntısı var..

Adolfo Gaich bu takımda varken; Martin Minchev oynamaz...

Altin Zeqiri bu takımın vazgeçilmezidir..

David Akintola Süper Lig oyuncusu değil...

1 gol 1 asistle oynayan stoper Emirhan Topçu her ne kadar yenilen ilk golde iyi pozisyon alamasa da 1 gol 1 asistle Rizespor'da Jonjo Shelvey ile birlikte skora büyük katkı yaptı..

Beşiktaş'ın yediği gollerdeyse Ibrahim Olawoyin kale alanında topa vururken Omar Colley tehlikenin olduğu bölgede değil de beIN Sports pozisyonu gösterirken "üzgünmüş" numarası yapıyor...

Hele ki Emirhan Topçu'nun formasını çeken Joe Worrall rakibine nasıl o topa vurdurarak golü yedirdi anlamak mümkün değil..

İlk golü atan Omar Colley ve bugün gol atamayan Semih Kılıçsoy'un Alanya deplasmanında sarı kart cezaları yüzünden forma giyemeyecek olmaları büyük eksiklik..

Sezon sonu yolların ayrılması muhtemel olan Joe Worrall da hatalar yapmasına rağmen takımına 3 puanı getirerek bir anlamda galibiyeti getirdi..

Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe'nin de Ernest Muci dururken neden Salih Uçan'ı kenara aldığını anlamadım.. Zira Salih Uçan bugün mükemmele yakın oynadı..

Beşiktaş'ta beğendiğim diğer isimler de Jonas Svensson ile Milot Rashica oldu.. Milot Rashica'nın katkısı zaten tartışılmaz ancak "Valentin Rosier'nin yerini tutmadı" denilen Jonas Svensson bugün gerek hücum, gerekse de savunmada çok iyiydi..

Valentin Rosier'nin defansif yönü iyi değildi, ancak Jonas Svensson bence savunma yapmasıyla da alkışı fazlasıyla haketti..

Sonuç olarak 5 hoca değiştiren Beşiktaş 54 puana yükselirken %50'lik başarıya bile ulaşamayan İlhan Palut bu hatalarına devam ettikçe ömrünün uzun olmayacağı kanısındayım..

Konyaspor'da da Rizespor'da da "ALDIĞI MAÇLARI VERME UZMANI" İlhan Palut; Süper Lig'de Teknik Direktörlük yapmamalı...

Beşiktaş'ı kutluyor; Rizespor'a kalan maçlarında başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar