Beyin sağlığı ve hastalıklara karşı önleyici tedbir konferansı düzenlendi

Beyin sağlığı ve hastalıklara karşı önleyici tedbir konferansı düzenlendi

Türk Nöroloji Derneği'nin düzenlediği konferansta, beyin sağlığı ve hastalıklara karşı önleyici tedbirler ele alındı. Beyin sağlığının korunması için gerekli önlemler ve risk faktörleri tartışıldı.

Türk Nöroloji Derneği'nin İstanbul Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlediği konferansta beyin sağlığı ve önleyici tedbirler ele alındı.

"22 Temmuz Dünya Beyin Günü" kapsamında konuşan Prof. Dr. Saime Füsun Domaç, gelecek nesiller için daha sağlıklı bir dünya hedefiyle toplandıklarını belirtti.

astanenin Nöroloji Klinik Eğitim ve İdare Sorumlusu da olan Domaç, "Beyin sağlığı ve korunma konularını ele aldığımızda aslında geleceğimizin temellerini koruyoruz. Bu sadece bir tepki vermekten öte nörolojik hastalıkların önlenmesine yönelik aslında bir kültürü inşa ediyor. Nörolojik bozuklukların önlenmesine ilişkin bağımlılığımız yarının sağlığının temel taşıdır." dedi.

Prof. Dr. Saime Füsun Domaç, inme, epilepsi ve Alzheimer gibi hastalıkların önlenmesinde risk faktörlerinden korunmanın önemini vurguladı. Dünya genelinde 100 bin kişiye ortalama 3 nöroloğun düştüğünü, düşük gelirli ülkelerde bu oranın daha düşük olduğunu belirtti.

YAŞLILARA BULMACA VE PUZZLE ÖNERİSİ

Prof. Dr. İpek Midi, beyin sağlığını korumak için fiziksel aktivitenin önemini vurguladı. Düzenli egzersizin beyne giden kan akışını artırarak bilişsel işlevleri geliştirdiğini belirtti. Yaş ilerledikçe beyin sağlığının korunması gerektiğine dikkat çeken Midi, bulmaca ve puzzle gibi faaliyetler önerdi. Ayrıca, 7-8 saat uyku, dengeli beslenme ve stresten, sigara ile aşırı alkol tüketiminden kaçınılması gerektiğini ifade etti.