Biden harcamalarda Trump'ı geçti

Biden harcamalarda Trump'ı geçti

Joe Biden’ın geçen ayki seçim kampanyası, rakibi Donald Trump’tan daha fazla para topladı ve daha fazla harcama yaptı. Federal Seçim Komisyonu'na sunulan bir dosyaya göre Biden, geçtiğimiz ayı bankada 95 milyon dolar ile kapattı.

Biden, Haziran ayında Trump'tan daha fazla harcama yaptı. Reuters'e göre, ABD başkanlık seçimleri için yarışan Joe Biden ve Donald Trump’ın seçim kampanyalarında toplanan bağışlar ve yapılan harcamalar belli oldu.

Biden'ın ana kampanya hesabı, Haziran ayında 64 milyon dolar topladı ve büyük ölçüde kampanya reklamlarına 59 milyon dolar harcadı. Federal Seçim Komisyonu'na sunulan dosyaya göre, ay sonunda bankada 95 milyon dolar kaldı.

biden-trump-aa-1493115.jpg

Trump'ın ana kampanya hesabı ise Haziran ayında 21 milyon dolar topladı ve yaklaşık 10 milyon dolar harcadı, ay sonunda 128 milyon dolar nakit parası olduğu bildirildi.

Biden, 27 Haziran'da katıldığı münazarayı izleyen üç gün içinde 5 milyon dolardan fazla bağış topladı. Ancak Biden, Demokrat milletvekillerinden yarıştan çekilmesi yönünde gelen baskılar nedeniyle ay boyunca bağış toplamasının azaldığı belirtildi.