Biden ile Trump canlı yayında kapıştılar. Bel altı vurdular

Biden ile Trump canlı yayında kapıştılar. Bel altı vurdular

ABD Başkanı Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, 2020 ABD Başkanlık Seçimleri'nden bu yana ilk kez bir televizyon düellosunda karşı karşıya geldi.

CNN'in Atlanta stüdyolarında seyircisiz olarak gerçekleştirilen TV tartışmasında, eski Başkan Donald Trump, ABD Başkanı Joe Biden'ı Amerika'yı üçüncü dünya savaşına sürüklemekle suçladı. Trump, "Üçüncü Dünya Savaşı'na çok daha yakınız, Biden bizi bu noktaya sürüklüyor. Kim Jong Un, Xi Jinping ve Vladimir Putin dahil hiç kimse ona saygı duymuyor, ondan korkmuyor. Hiçbiri, bu adamı ciddiye almıyor. Biden, üçüncü dünya savaşına doğru bizi sürüklüyor" dedi.

9to9fg5akc46sjvvgv64q.webp

“BEN BAŞKAN OLSAYDIM İŞGAL YAŞANMAZDI”

Trump, kendisi başkan olsaydı Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeyeceğini savundu ve ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinin düzensizliği nedeniyle Putin'in Ukrayna'ya saldırmasını teşvik ettiğini iddia etti. Trump, "Eğer gerçek bir başkanımız, saygın bir başkanımız olsaydı, böyle bir işgal yaşanmazdı" şeklinde konuştu.

Trump, kendi başkanlığı sırasında İran’ın “beş parasız” olduğunu ve bu nedenle kendisi yönetimde olmuş olsaydı Hamas’ın da asla İsrail’e saldırmamış olacağını söyledi.

aw235487-03-1.jpg

“ABD, FARE YUVASINA DÖNÜŞTÜ”

Düzensiz göçmen ve mültecilerin ABD’de suç işlediklerini söyleyen Trump, “Genç kadınlar, Biden’ın sınırı geçmeye izin verdiği göçmenler tarafından öldürülüyor. Bu katiller, ülkemize gelerek kadınlarımıza tecavüz ediyor ve onları öldürüyor” diye konuştu. ABD’nin Biden’ın göçmenlik politikaları nedeniyle bir “fare yuvasına” dönüştüğünü söyleyen Trump, “Artık, kelimenin tam manasıyla medeniyet dışı kalmış bir ülke halindeyiz” dedi.

aw235487-02.jpg

“BIDEN, NE KONUŞTUĞUNUN FARKINDA DEĞİL”

Trump ve Biden arasındaki sağlık hizmetleri konusundaki tartışma sırasında, Başkan Biden'ın kelimeleri seçerken zorlandığı ve birkaç kez dilinin sürçtüğü gözlendi. Trump, Biden'ın sözlerini anlamakta zorlandığını ve onun konuşmasının anlaşılmadığını belirterek, "Cümlenin sonundaki ifadesini anlamakta güçlük çektim. Ancak kendisinin de ne söylediğinin farkında olmadığını düşünüyorum" dedi.

aw235487-01.jpg

“İSRAİL’İN BAŞLADIĞI İŞİ BİTİRMESİNE İZİN VERİLMELİ”

Biden’ın İsrail politikasını eleştiren ve Biden’ı “Filistinlilere yakınlık duymakla” suçlayan Trump, Biden’ın çok kısıtlayıcı davrandığını savundu. İsrail’in Hamas’a karşı savaşta daha serbest hareket etmesine izin verilmesi gerektiğini savunan Trump, “Onları bırakıp, başladıkları işi bitirmelerine izin verilmesi gerekiyor” dedi.

6vpgevrblk6sfug2accria.webp

“HAYATIMDA BU KADAR SAÇMALIK DUYMADIM”

Başkan Joe Biden, kendisine yöneltilen birçok suçlamayı reddederek, "Hayatımda bu kadar saçmalık duymadım" şeklinde tepki verdi. Ayrıca, ABD'nin Ukrayna'ya askeri yardımlarını savunarak, bu yardımların daha büyük bir çatışmanın önlenmesine katkı sağladığını öne sürdü.

07-19-12-aa-34992462.jpg

"İSRAİL'İ BİZ KURTARDIK"

ABD Başkanı Biden, İsrail politikasını savunarak, ABD'nin İsrail'e verdiği desteğin kesin olduğunu vurguladı. Biden, ABD'nin İsrail'e vermediği tek şeyin bir tonluk yıkıcı bombalar olduğunu iddia etti ve şunları söyledi: "Bu arada, dünyayı İran'a karşı organize ettiğimizde, İran'ın kapsamlı bir balistik füze saldırısı başlattığında İsrail'i biz kurtardık. İsrail için en büyük destek kaynağı biziz."

07-19-12-aa-34992377.jpg

Gazze’de savaşın durması için teklif ettiği ateşkes planını savunan Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun da bu ateşkes planını kabul ettiğini ileri sürdü. Biden, “Savaşa devam etmek isteyen tek taraf Hamas” dedi. Biden'ın bu iddiası Trump tarafından reddedildi.

07-19-12-aa-34992520.jpg

“AMERİKAN EKONOMİ KAOS İÇERİSİNDEYDİ”

Trump’ın ofisten ayrılırken Amerikan ekonomisini kaos içerisinde bıraktığını söyleyen Biden, ülke ekonomisini kendisinin yeniden ayağa kaldırmak için mücadele ettiğini söyledi.

07-19-12-aa-34992463.jpg

"EŞİN HAMİLEYKEN BAŞKA KADINLARA SALDIRDIN"

Tartışma sırasında Trump’ı eşi Melania Trump’ı aldatmakla suçlayan Biden, Trump’a seslenerek, “Toplum içinde kadınlara saldırdın. Eşin hamileyken bir yetişkin film yıldızı ile beraber oldun. Ahlak seviyen, bir sokak kedisi ile aynı seviyede” diye konuştu. Trump, Biden’ın bu suçlamalarını reddetti. Biden ve Trump, tartışma programının sonunda el sıkışmadı.

8gxprwqdu0g57jh2bok-kw.webp

"TRUMP PROGRAM BOYUNCA YALAN SÖYLEDİ"

Donald Trump'ın çalışma arkadaşları, tartışma programından memnun ayrıldı ve eski başkanın açık bir şekilde düelloyu kazandığını iddia etti. TV düellosunun ardından Atlanta'da destekçilerine seslenen Başkan Joe Biden, partilileri tarafından "Dört yıl daha" sloganlarıyla karşılandı. Sahneye "tartışma programının galibi" olarak davet edilen Biden, Trump'ın program boyunca yalan söylediğini iddia etti.

Ancak bazı Demokrat Partili analistler, Biden'ın düşük bir performans sergilediğini savunarak, yeni bir aday belirlenmesi gerektiği çağrısını yineledi.

Biden ve Trump henüz kendi partilerinin resmi adayları değiller. Cumhuriyetçi Parti'nin resmi adayını temmuz ayı ortasındaki kongrede belirlemesi beklenirken, Demokrat Parti'nin adayı ağustos ayında resmileşecek.