Biden ve Netanyahu Beyaz Saray’da ateşkesi görüştü

Biden ve Netanyahu Beyaz Saray’da ateşkesi görüştü

ABD’ye giden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Başkanı Joe Biden Beyaz Saray’da görüşme yaptı. Biden’ın Gazze’de en kısa sürede ateşkesin sağlanmasını istediği belirtildi.

Joe Biden ve Binyamin Netanyahu arasındaki görüşmenin ana konusu, Gazze'de bir ateşkes sağlanması oldu. Beyaz Saray, görüşmede ateşkes temasları ve esirlerle ilgili konuların ele alındığını açıkladı.

‘KALAN BOŞLUKLARIN DOLDURULMASI…’

"Başkan Biden, (Gazze'de ateşkes anlaşmasıyla ilgili) kalan boşlukların doldurulması ve mümkün olan en kısa sürede anlaşmanın tamamlanmasını, esirlerin eve dönmesini ve Gazze'deki savaşta kalıcı bir sona erişilmesi gerektiğini belirtti." ifadeleri kullanıldı.

5c5dd734-ezvbepw0imm9bp98eq09r-001.jpeg

İNSANİ KRİZ

Görüşmede, Biden'ın Gazze'deki insani krizi de gündeme getirdiği belirtildi. ABD Başkanı'nın Netanyahu'ya, Filistinlilerin acil temel ihtiyaçlarının karşılanması konusunda tüm engellerin kaldırılması gerektiğini ifade ettiği kaydedildi.

ikiyuzlulukte-zirve-isgal-ortagindan-netanyahuya-ateskes-cagrisi-001.jpg

İSRAİL’İN GÜVENLİĞİNE SARSILMAZ TAAHHÜD

Görüşmede Biden'ın, ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan "sarsılmaz" taahhüdünü bir kez daha vurguladığı ve İran ile Hizbullah gibi bölgesel tehditlere karşı işbirliği mesajı verdiği de ifade edildi.