Biden'dan Netanyahu'ya ateşkes çağrısı

Biden'dan Netanyahu'ya ateşkes çağrısı

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmede, "En kısa sürede ateşkes anlaşması tamamlanmalı" çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği görüşmede, Gazze'de ateşkes konusunda kalan boşlukların bir an önce doldurulması ve anlaşmanın tamamlanması gerektiğini vurguladı.

Beyaz Saray, Biden ile Netanyahu arasındaki görüşmenin detaylarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, iki liderin Gazze'deki son durumu, devam eden ateşkes görüşmelerini ve esirlerle ilgili konuları kapsamlı bir şekilde ele aldığı belirtildi.

5c5dd734-ezvbepw0imm9bp98eq09r.jpeg

Başkan Biden, "Gazze'deki ateşkes anlaşmasıyla ilgili kalan boşlukların tamamlanması ve mümkün olan en kısa sürede anlaşmanın sağlanması gerektiğini, esirlerin eve dönmesi gerektiğini ve Gazze'deki savaşın kalıcı olarak sona erdirilmesi gerektiğini" ifade etti.

Görüşmede Biden'ın Gazze'deki insani krizi de gündeme getirdiği belirtilirken, ABD Başkanı'nın Filistinlilerin acil temel ihtiyaçlarının karşılanması konusunda tüm engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladığı kaydedildi.

ikiyuzlulukte-zirve-isgal-ortagindan-netanyahuya-ateskes-cagrisi.jpg

Ayrıca, Biden'ın ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan "sarsılmaz" taahhüdünü yinelediği ve İran ile Hizbullah gibi bölgesel tehditlere karşı işbirliği mesajı verdiği ifade edildi.