ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetimi, çip üretim endüstrisi için dijital ikizler geliştirecek bir enstitü için CHIPS Yasası finansmanı için 285 milyon dolarlık başvuruları başlattı. Bu yatırımın amacı, ulusal güvenliği artırırken silikon tasarımını ve mühendisliğini hızlandırmak. Ayrıca ABD'nin çip üretim merkezi haline gelmesine, küresel tedarik zincirine bağımlılığı azaltmasına ve teknolojik hakimiyetini Çin üzerinde sağlamaya yönelik milyarlarca dolarlık çabanın bir parçası olarak görülüyor.
Dijital ikizler, işlemciler gibi donanımların gelişmiş yazılım modelleri aracılığıyla zaman ve para tasarrufu sağlayabilen sanal klonlarıdır. Bu teknoloji, mühendislerin sorunları önceden tahmin etmelerine ve üretim başlamadan önce tasarımları buna göre ayarlamalarına olanak tanır. Otomotiv endüstrisi ve Uzay Kuvvetleri gibi sektörler bu teknolojiyi başarıyla kullanmaktadır.
Ticaret Bakanlığı, yapay zekanın da rol oynadığını belirtiyor. "Dijital ikiz tabanlı araştırma, yeni ABD çip geliştirme ve üretim konseptlerinin tasarımını hızlandırmaya, kapasite planlamayı, üretim optimizasyonunu, tesis yükseltmelerini ve gerçek zamanlı süreç ayarlamalarını iyileştirerek maliyetleri önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olmak için yapay zeka gibi yeni ortaya çıkan teknolojilerden de yararlanabilir.”
2022 CHIPS Yasası, yarı iletken Ar-Ge'sine önemli bir finansman sağlıyor. ABD, bu yasa kapsamında Samsung, TSMC, Micron ve Intel gibi devlerin yanı sıra bir dizi şirkete milyarlarca dolarlık teşvikler verdi. Ancak, Bloomberg'e göre, bu tür Ar-Ge finansmanı, Biden Yönetimi'nin yurt içindeki silikon inovasyonunu teşvik etme ve ABD ekonomisinin ve ulusal güvenliğin bazı kısımlarını koruma stratejisinin önemli bir parçası olabilir. Bu strateji, tedarik zinciri kesintilerinden kaçınma ve uzun vadeli rekabet gücünü artırma amacını taşıyor.