Birçok kişi ayva kabuklarını çöpe atıyor. Ancak uzmanlar bu kabukların oldukça faydalı olduğunu belirtiliyor. Ayva kabukları ve limon suyu birleştiğinde ortaya çıkan faydalara dikkat çekilen içerikte, ayva kabuklarının vücuda olan olumlu etkileri sıralanıyor.
Ayva kabuklarının içerdiği lifler sayesinde sindirim sistemi sağlığını destekleyip kabızlığı önlediği belirtilirken, antioksidan özellikleri sayesinde vücuttaki serbest radikallerle savaşarak bağışıklık sistemini güçlendirdiği ifade ediliyor. Aynı zamanda cilt sağlığını koruyup yaşlanmayı geciktirdiği ve kan şekerini dengeleyici özelliği ile diyabet hastalarına fayda sağladığı vurgulanıyor.
Ayva kabuğundan yapılan çayın tarifi de içeriğe eklenmiş. Birkaç ayvanın kabuğu, çekirdek yatağı, çekirdekleri, üzerini geçecek kadar su, birkaç tane karanfil ve isteğe göre kabuk tarçın kullanılarak hazırlanan ayva kabuğu çayının vücut direncini artırmada etkili olduğu belirtiliyor. Ancak uzmanların günde bir bardaktan fazla içmenin zararlı olabileceğine dikkat çektiği ve çayın bir dilim limonla içilmesinin lezzetini artırabileceği de ifade ediliyor.
Metin, ayva kabuklarının genelde çöpe atılmasının bir hata olduğunu ve bu kabukların sağlığa olan faydalarına vurgu yaparak bilgilendirici bir içerik sunuyor.