Bir dönem mutfakların efsanesiydi! Dünyaca ünlü marka iflas başvurusunda bulundu

Bir dönem mutfakların efsanesiydi! Dünyaca ünlü marka iflas başvurusunda bulundu

Dünyaca ünlü saklama kabı markası, 700 milyon doları aşan borçları nedeniyle iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Dünyaca ünlü marka iflas başvurusunda bulundu

Dünyaca ünlü saklama kabı markası Tupperware Brands, 700 milyon doları aşan borçları nedeniyle iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı. İflas başvurusu sonrasında Tupperware'in hisseleri yüzde 15,8 oranında değer kaybetti.

ŞİRKET ZORLU EKONOMİK KOŞULLARDAN ETKİLENDİ

Tupperware'in Başkanı ve CEO’su Laurie Ann Goldman, iflas başvurusunu duyurduğu açıklamada, şirketin son birkaç yıldır zorlu makroekonomik koşullardan olumsuz etkilendiğini belirtti. Goldman, “Bir dizi stratejik seçeneği değerlendirdik ve bu yolun ileriye dönük en iyi seçenek olduğuna karar verdik” dedi.

dunyaca-unlu-saklama-kabi-markalarindan-17832631-8322-amp.webp

ÖDEMELER DEVAM EDECEK

Tupperware, markasını korumak ve dijital ve teknoloji odaklı bir şirkete dönüşümünü sürdürmek amacıyla işletme satış süreci için mahkeme onayı talep edeceğini belirtti. Şirket, iflas işlemleri süresince faaliyetlerine devam edeceğini ve çalışanlar ile tedarikçilere ödemelerine devam edeceğini açıkladı. Goldman, “Bu süreçte müşterilerimize yüksek kaliteli ürünlerle hizmet vermeye devam edeceğiz” diye ekledi.

HİSSELERDE DÜŞÜŞ

Tupperware’in hisseleri, pazartesi günü 0,5099 dolardan işlem gördü. Bu değer, geçtiğimiz yıl aralık ayında 2,55 doların üzerindeydi. Şirket, geçen yıl yeni bir yönetim ekibi atayarak operasyonlarını modernize etmeyi ve verimliliği artırmayı hedeflemişti.

hemen-hemen-herkesin-mutfaginda-var-76-yillik-dunyaca-unlu-marka-iflas-etti-17266450251129.jpg

100 BİN ALACAKLI VAR

Tupperware, Delaware Bölgesi için ABD İflas Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda, 500 milyon ila 1 milyar dolar arasında varlık ve 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında yükümlülük bildirdi. Ayrıca, başvuruda 50 bin ila 100 bin arasında alacaklısı olduğu belirtildi.