Adaçayı: Adaçayı, anti-enflamatuar ve antimikrobiyal özellikleri ile bilinir. Bir bardak kaynar suya bir çay kaşığı kuru adaçayı ekleyerek demleyebilirsiniz. Demlendikten sonra biraz ılınınca gargara yaparak veya yavaş yavaş için.
Nane Çayı: Nane, serinletici etkisi ile ağrıyı hafifletebilir. Birkaç nane yaprağını kaynar suya ekleyerek demleyebilirsiniz. Soğuduktan sonra gargara yapabilir veya içebilirsiniz.
Papatya Çayı: Papatya, sakinleştirici ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Bir bardak kaynar suya bir tatlı kaşığı kuru papatya ekleyerek demleyebilirsiniz. Demlendikten sonra biraz ılınınca gargara yapabilir veya için.
Rezene Çayı: Rezene, anti-inflamatuar özelliklerinin yanı sıra ağrıyı hafifletici etkilere sahiptir. Bir bardak kaynar suya bir çay kaşığı tohum ekleyerek demleyebilirsiniz. Demlendikten sonra biraz ılınınca içebilirsiniz.