Bitlis’te Kürtçe ve Türkçe anonslu sağlık taraması

Bitlis’te Kürtçe ve Türkçe anonslu sağlık taraması

Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığının genelgesi doğrultusunda köyleri dolaşarak camilerde hem Kürtçe hem de Türkçe anonslar yaparak halkı sağlık taramasına davet ediyor.

Hizan ilçesine bağlı köylere yönelik mobil sağlık hizmetlerini sürdüren ekipler, her gün bir köye ziyarette bulunarak vatandaşlara sağlık hizmeti sunuyor ve bilgilendirme yapıyor. Sağlık ekipleri, gezici muayene aracını kurduktan sonra cami hoparlörlerinden halkı bilgilendiriyor ve topluca sağlık taramasına çağırıyor. Daha sonra, köy halkının sağlık durumunu değerlendiren ekipler, tansiyon ölçümü, şeker ölçümü ve çeşitli tetkikler yaparak sağlık taramasından geçiriyor.

Hizan'ın Ballı köyünde gerçekleştirilen sağlık taraması hakkında konuşan Uzman Doktor İkbal Bayguş, sağlık çalışmalarının önemine dikkat çekerek, kronik hastalıkların erken teşhisinin hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Bayguş, sağlık taramalarıyla bu kronik hastalıkların erken teşhis edilip tedavi edilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Gezici muayene aracının köylere kadar gelmesi nedeniyle sağlık çalışanlarına teşekkür eden köy sakinlerinden İkram Gezelge, sağlık ekiplerinin fedakarca çalıştığını ve her yere ulaşmak için büyük bir çaba harcadıklarını belirtti. Gezelge, devletin sağlık hizmetlerine verdiği önemi vurgulayarak, sağlık çalışanlarına teşekkürlerini iletti.