Bizim Çocuklar Gürcistan'ı nasıl mahvetti: Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

Bizim Çocuklar Gürcistan'ı nasıl mahvetti: Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

A Milli Futbol Takımı, Gürcistan karşılaşmasıyla birlikte Avrupa Futbol Şampiyonası gruplarının ilk maçında ilk kez galip geldi. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

BİZİM ÇOCUKLAR GÜRCİSTAN'I NASIL MAHVETTİ

A Milli Futbol Takımımız Avrupa Şampiyonası ilk maçında Gürcistan'ı dize getirerek Teknik Direktör Vincenzo Montella'ya bir doğum günü hediyesi vermek istiyordu..

Maça oldukça hızlı başladık... Kaan Ayhan ve Abdülkerim Bardakçı'yla kaleyi bulamazken, Kaan Ayhan'ın uzaklardan vuruşu Gürcistan kale direğinden döndü... Kenan Yıldız ise bir pozisyon sonrasında kalecileri Giorgi Mamardashvili'yi geçemedi..

Rakibimiz Gürcistan'daysa Anzor Mekvabishvili ve Georgiy Tsitaishvili'nin şutlarını kalecimiz Mert Günok kurtarırken 25'te Ferdi Kadıoğlu'nun sol taraftan ortasında Kasımpaşa'dan da hatırladığımız Lasha Dvali'nin kafayla uzaklaştırmaya çalıştığu topa yaklaşık 25 metreden çakan Mert Müldür ay-yıldızlı ekibimizi 1-0 öne geçirdi..

Golün hemen ardından Kenan Yıldız'la bir kez daha fileleri havalandırdık ancak Arjantinli hakem Facundo Tello, VAR'daki Alejandro Hernandez'in uyarısıyla "OFSAYT" diyerek golümüzü iptal etti..

Toparlanan Gürcistan beraberlik golünü attı ancak onlar mı attı, biz mi yedik kimse anlamadı..

Sağ taraftan Giorgi Kochorashvili'nin içeri çevirdiği topta Ferdi Kadıoğlu ve Abdülkerim Bardakçı ortada olmayınca meşin yuvarlağa ayak koyan Georgos Mikautadze skoru 1-1'e getirdi..

Yediğimiz golde kalecimiz Mert Günok'un o boya posa rağmen kapattığı köşeden topu içeri nasıl buyur ettiği de çok tartışılacak.. 20 senedir hiçbir gelişme gösteremeyen Mert Günok oynadığı takımları daha çok yakar..

Gürcistan ilk yarının son anlarında Georgos Mikautadze ile topu kalemize gönderemeyince soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle gittik..

İkinci yarının ilk bölümünde Mert Müldür ve Hakan Çalhanoğlu'yla pozisyonlar bulduk ancak kalecileri Giorgi Mamardashvili başarılıydı..

Gürcistan ise Georgiy Tsitaishvili bulduğu pozisyonu değerlendiremezken 65'te bu futbolcunun Kaan Ayhan'a kaptırdığı topta ceza sahası dışı sağ çaprazından enfes bir şut çıkaran genç Arda Güler Türkiye'yi bir kez daha ayağa kaldırıyor ve 2-1 öne geçiyorduk...

Yediği gol sonrası toparlanmaya çalışan Gürcistan'da Giorgi Kochorashvili'nin plase vuruşu üst kale direğimizden dönerken rahat bir nefes aldık..

Son bölümde oyuna giren 2 oyuncumuzdan Zeki Çelik'in sağ taraftan ortasında Yusuf Yazıcı'nın kafa vuruşu kaleci Giorgi Mamardashvili'den dönerken Gürcistan'da Khvicha Kvaratskhelia'nın serbest vuruşu kale direğimizden döndü.. Atağın devamında kalecileri Giorgi Mamardashvili kalemizde gol ararken file bekçimiz Mert Günok'un yumruklayarak uzaklaştırdığı topu kapan Kerem Aktürkoğlu sağ taraftan götürüp bomboş Gürcistan kalesine meşin yuvarlağı yollayınca maçı 3-1 kazandık.. .

İlk maçımızda 3 puanı hanemize yazdırarak cumartesi günkü Portekiz maçını beklemeye başladık..

Oyun olarak rakibimize göre yer yer üstündük..

2 kez uzaktan bulduğumuz şutlarla sonuca gittik..

Valencia'da forma giyen Gürcistan'ın kalecisi Giorgi Mamardashvili kalesine uzaktan gelen 2 topu da içeri aldı..

Aslında Mert Müldür'ün golünde sağ eliyle; Arda Güler'in vuruşunda sol eliyle topa uzansa bu topları karşılayabilirdi..

Gürcistan'ın Fransız Teknik Direktörü Willy Sagnol'ün stoper Solomon Kvirkvelia'yı kenara alıp golcü Budu Zivzivadze'yi sahaya sürmesi ve kontrataktan golü yemesi komikti..

Açıkçası ben Saba Lobjanidze'yi sahada bekledim ancak nedense Willy Sagnol tercih etmedi..

Sonuç olarak ilk maçımızda fire vermedik...

Rakibimiz Portekiz kâğıt üzerinde bizden iyi ancak son söz sahada söylenecek..

Teknik Direktör Vincenzo Montella'ya doğum günü hediyesi veren ay-yıldızlılarımızı kutluyor; Portekiz karşısında başarılar diliyorum..