Bosna’da Meryem Ana gizemi! 43 yıllık sırrı açıklayacak

Bosna’da Meryem Ana gizemi! 43 yıllık sırrı açıklayacak

Borsa Hersek’te Meryem Ana’nın görüldüğü iddiası, Vatikan’ı harekete geçirdi. Rapor neredeyse hazır.

Bosna’da Meryem Ana gizemi

Vatikan, Bosna Hersek'in Međugorje köyünde 1981 yılında çocuklar ve erkekler tarafından Meryem Ana'nın "göründüğü" iddialarına ilişkin uzun süredir beklenen raporunu sunmaya hazırlanıyor.

Her şey, 1981 yılında altı çocuk ve gencin, Bosna Hersek'in şarapçılık bölgesinde Međugorje'de bir tepede Meryem Ana'yı gördüklerini iddia etmeleriyle başladı. Bazı tanıklar o gün Meryem Ana'nın kendilerine mesaj ilettiğini iddia etti.

Vatikan, 43 yıllık sırrı açıklayacak

ZİYARETÇİLER AKIN ETTİ

Međugorje, yıllar içinde Katolik hacılar için Avrupa'nın önemli hac yollarından biri haline geldi ve akın akın ziyaretçi aldı.

Euronews'e göre, yaklaşık 15 yıllık bir eğitim sonrasında Vatikan'ın doktrin ofisi başkanı Kardinal Víctor Manuel Fernández, "Međugorje'nin ruhani deneyimi" olarak sunacağı bu olayla ilgili bir basın toplantısı düzenleyecek.

ŞÜPHE SONRASI VATİKAN HAREKETE GEÇTİ

Ancak bu görüntülerde, Vatikan tarafından henüz resmi olarak tanınmamış durumda. Fatima veya Lourdes gibi diğer Katolik kutsal mekanizmalarının aksine, Međugorje'deki görüntülerle ilgili şüpheler uzun süredir devam ediyor. Görüntülerin ekonomik çıkarlarla ilişkileriyle ilgili endişeler, yerel piskoposlar ve Vatikan yönetimleri dile getiriliyor.

PAPA KARARINI AÇIKLAMIŞTI

2010 yılında eski Papa 16. Benedikt, bu olayların düzenli olarak yer aldığı ilahiyatçılar ve piskoposlardan oluşan bir komisyon kurmuş, ardından Papa Francis de türbeyi başarısız olmak üzere iki elçi atmıştı. Papa, 2019 yılında resmi kilise haclarına izin verdiğini, ancak bu iznin, görüntülerin gerçekliği hakkında nihai bir kararın gelmediğini vurgulamıştı.