Brezilya'daki sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: 29 ölü..

Brezilya'daki sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: 29 ölü..
Brezilya'da şiddetli yağışların neden olduğu seller nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 29'a yükseldi. Sel felaketi sırasında 60 kişi ise kayboldu.

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketi giderek daha ciddi bir hal alıyor. Rio Grande do Sul Sivil Savunması tarafından yapılan açıklamaya göre, sel nedeniyle 29 kişi hayatını kaybetti ve 60 kişi kayboldu. Yağışların etkilediği 154 farklı noktada 10 bin 242 kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Eyalet Valisi Eduardo Leite, bu durumun eyalette geçtiğimiz yıl yaşanan yağışlardan daha ağır olduğunu vurgulayarak, "Bu sadece kritik bir olay değil, eyalet tarihinin en kritik olayı olabilir" dedi.

258.jpg

Eyalette kamu hizmetleri şirketine göre, küçük bir hidroelektrik santralindeki barajın yıkılması nedeniyle 300 binden fazla kişi elektriksiz kaldı.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, selden etkilenen bölgeleri helikopterle inceledi ve Vali Leite ile bir araya geldi. Lula, "Valiye ve bakanlarıma federal hükümetin her türlü çabayı göstereceğini söyledim. Bu zor durumla büyük bir titizlikle başa çıkacağız" dedi.

Dün eyalette "felaket durumu" ilan edilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar