Bu da özel hastane skandalı. Ameliyatta unuttular yetmezmiş gibi birde para teklif ettiler

Bu da özel hastane skandalı.  Ameliyatta unuttular yetmezmiş gibi birde para teklif ettiler

İstanbul Sultanbeyli'de doğum yapan bir kadının karnında unutulan gazlı bez, 10 ay sonra ameliyatla çıkarıldı. Aile, hastanenin maddi tazminat teklifine rağmen dava açtı.

Yaklaşık 10 ay önce özel bir hastanede doğum yapan F.E.'nin karnında unutulan 15 santimetrelik gazlı bez, çekilen tomografi sonucunda ortaya çıktı.

73378-1-6w2p.webp

HASTANE PARA TEKLİFİNDE BULUNDU İDDİASI

Aile, doğumun gerçekleştiği hastanenin başhekiminden masrafların karşılanması ve konunun kapatılması teklifi aldıklarını öne sürdü. F.E.'nin eşi S.D., "Huzursuzuz, çocuğumuz iyi büyümedi, eşimin psikolojisi bozuldu. Hastanelerde çok acı çektik. Dava açtık, süreç devam ediyor" dedi.

73378-2-swz4.jpg

KARNINDA YABANCI CİSİM TESPİT EDİLDİ

F.E., geçtiğimiz yıl Temmuz ayında özel bir hastanede sezaryen ile doğum yaptı. Doğumdan iki gün sonra taburcu edilen F.E., doğum sonrası karnındaki ağrıları lohusalık belirtisi olarak düşündü. Üç ay sonra da ağrıları devam edince doktoru "Kabız olabilirsin" demesi üzerine antibiyotik verildi.

F.E., antibiyotiklerin yan etkisi nedeniyle bebeğini emziremedi. Ağrıları şiddetlenince başka bir hastaneye başvurdu. Yapılan tomografi sonucunda karnında yabancı bir cisim olduğu belirlendi.

73378-3-obc3.webp

10 AY SONRA AMELİYATLA ÇIKARILDI

Yaklaşık 10 ay sonra yapılan ameliyatta F.E.'nin karnındaki gazlı bez çıkarıldı. Hastane yönetimi iddialara henüz yanıt vermedi.

73378-4-cctq.webp

HASTANE YÖNETİMİ 300 BİN LİRA TEKLİF ETTİ

F.E.'nin eşi S.D., yaşadıkları süreci şöyle anlattı:

"Eşim hamileydi, kontrol amaçlı gittik ve doktor doğumun başladığını söyledi. Çocuğumuz 9 gün küvezde kaldı. Eşim ameliyat olmak zorunda kaldı, psikolojisi bozuldu. Dava açtık ve hastane yönetimi bize masraflar için 300 bin lira teklif etti.

73378-f1od.webp

F.E., yaşadığı zorlukları şöyle anlattı:

Başka bir hastanede tomografi çekildi ve ameliyatla karnımdaki gazlı bez çıkarıldı. İki çocuğum annesiz kalabilirdi, ölümden döndüm."