Bu gözlükle artık her şeyi hissetmek mümkün!

Bu gözlükle artık her şeyi hissetmek mümkün!

Abdullah Gül Üniversitesi öğrencileri,ticareti daha kolay hale getirecek bir sanal gözlük geliştirdi.

Geliştirilen projede mekan deneyimi kurgusu yazılıma çevrilerek 3D modelleme yapılıyor. Bu modelleme sayesinde fuarlarda sergilenecek ürünler sanal gerçeklik gözlüğü ile incelenebilecek, böylece ürünlerin fiziksel olarak taşınmasına gerek kalmayacak.

aw213622-04.jpg

Öğrenciler, projenin AR-GE aşamasında olan bir diğer uzantısıyla da dokunma hissini dahil ederek ürünlerin dokusunu hissetmeyi sağlayacak yenilikler üzerinde çalışıyor.

aw213622-03.jpg

Proje ile ülke turizmi ve değerlerini sanal gözlük ile tanıtmayı amaçladıklarını belirten Şükrü Durak, "Sanal Gerçeklik Projesi’nde mimarlıkta öğrendiğimiz mekan deneyimi kurgusunu yazılıma çevirdik. Bu yazılımla hem turizmde hem de ülkemizin diğer değerlerinde sanal gözlük uygulaması olarak tanıtım yapmak istiyoruz. Sanal gözlüğün potansiyeli gittikçe büyüyor ve pazar da genişliyor. Biz de bu pazara yazılım üreterek, mekan deneyiminde ve mimarlık alanında göstererek, birçok farklı sektöre uygulamak istiyoruz. Bu yazılımı tamamen biz geliştiriyoruz ve yaptığımız 3D modellemeleri bir uygulamaya dönüştürüyoruz. Bu uygulamanın içerisinde eğitici, öğretici deneyimler koyarak insanların keşfetmesine açıyoruz" dedi.

aw213622-01.jpg