Bu içecek 10 yaş altı çocuklar için risk taşıyor

Bu içecek 10 yaş altı çocuklar için risk taşıyor

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte popülerlik kazanan ve çocukların ilgisini çeken 'slushie' içecekleri hakkında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Hatice Polat Menekşe, aileleri uyardı. İçinde gliserol bulunan bu tür içeceklerin, 10 yaş altı çocuklar için tehlike oluşturabileceğini belirtti.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Hatice Polat Menekşe, yaz aylarında artan slushie içecek tüketiminin dikkat çektiğini vurgulayarak, bu içeceklerin içinde bulunan gliserol maddesinin tehlikelerine dikkat çekti. Menekşe, gliserolün çocuklarda baş ağrısı, kusma, karın ağrısı, kan şekeri düşüklüğü ve bilinç kaybına yol açabileceğini açıkladı.

İçecekler – Kale Cafe & Restaurant

Uzman Menekşe, gliserol tüketiminin 4 yaş altındaki çocuklarda özellikle tehlikeli olduğunu vurgulayarak, 4-10 yaş arası çocuklara ise çok az miktarda verilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, gliserol içeren slushie gibi içeceklerin fazla tüketilmesinin ciddi sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.

aw218408-01.jpg

Uzm. Dr. Menekşe, ailelere çocuklarının güvenliği için hazır ürünler yerine doğal ve ev yapımı alternatifler tercih etmelerini önerdi. Özellikle meyve sularını evde hazırlamanın ve kutulu ürünleri güvenli aralıklarla tüketmenin önemine değindi.

Yapımı Pratik Olan İçecek Çeşitleri | Kolay yapılan içecek tarifleri sitesi