"Bu kadar da olmaz" dedirten sağlık skandalı! 3 yaşındaki çocuğa 2,5 yıl yanlış tedavi uyguladılar

"Bu kadar da olmaz" dedirten sağlık skandalı! 3 yaşındaki çocuğa 2,5 yıl yanlış tedavi uyguladılar

Gaziantep'te yaşayan 6 yaşındaki Buğra Koç, yanlış teşhis nedeniyle 2,5 yıl boyunca kemoterapi tedavisi gördü.

Saçları dökülen ve aşırı kilo alan çocuğun, başka bir hastanede yapılan tetkiklerin ardından aslında ateşli-iltihaplı romatizma hastası olduğu anlaşıldı. Aile, hatalı teşhis koyan doktordan şikayetçi oldu.

aissocias.jpg

Gaziantep ve Adana'da "Bu kadar olmaz" dedirten bir sağlık skandalı yaşandı. Hatice-Süleyman Koç çiftinin oğlu Buğra Koç, 2021 yılında 3 yaşındayken aniden rahatsızlandı. Dirençli yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırılan Buğra'ya yapılan tüm tetkiklere rağmen net bir teşhis konulamadı.

aisuhcijkasc.jpg

2,5 YIL YANLIŞ TEDAVİ

Son çare olarak Gaziantep ve Adana'daki iki ayrı devlet hastanesine başvuran aileye, Adana'da hemofagositik lenfohistiyositoz (HLH) teşhisi konularak acilen kemoterapi tedavisine başlanması gerektiği söylendi. 3 yaşındaki Buğra'ya kemoterapi ve kortizon tedavisi uygulandı. Bu tedavi sürecinde Buğra'nın saçları döküldü ve aşırı kilo aldı.

aisuhliaksc.jpg

ROMATİZMA HASTASI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Yaklaşık 2,5 yıl süren tedavinin ardından iyileşme olmaması üzerine Koç ailesi, Adana'da bir özel hastaneye başvurdu. Özel hastanede yapılan geniş tetkiklerin ardından Buğra'nın aslında sistemik JIA hastası olduğu ve tedavisinin iki haftada bir yapılması gereken aşı olduğu belirlendi. Hatice Koç, sorumlu doktorlardan şikayetçi olduklarını söyledi.

aosucihjasc.jpg

Hatice Koç, 2021 yılında yüksek ateş nedeniyle Gaziantep'te birçok özel hastaneye gittiklerini, küçük çocuklarına net bir teşhis konulamadığını anlattı. Adana'da bir devlet hastanesinde, belinden sıvı alınarak sonuçların iki ay sonra çıkacağı söylenerek ve kortizon tedavisi başladı.

ouaisschijk.jpg

ÇOCUK ŞİŞMEYE BAŞLADI

Çocuk şişmeye başlayınca tekrar hastaneye götürülmüş ve HLH teşhisi konularak kemoterapiye başlanmış. Bu süreçte çok zor günler geçirdiklerini belirten anne Koç, ilik nakli yapılmadığı takdirde çocuğunu kaybedebilecekleri söylenince uygun ilik arayışına girdiklerini ifade etti. Uygun ilik bulunamayınca tedaviye son verilmiş.

pascijokasc.jpg