Bu kentte iki mevsim bir arada!

Bu kentte iki mevsim bir arada!

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Krater Gölü, doğusunda kış, batısında ise bahar mevsimi ile ziyaretçilere görsel bir şölen sunuyor.

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan 2 bin 250 rakımdaki Nemrut Krater Gölü, her mevsim farklı bir güzelliğe bürünüyor.

Mayıs ayında ise gölün doğu tarafında kış, batı tarafında ise bahar yaşanıyor. Kalderanın batısında doğa canlanmaya başlarken, doğusunda 4-5 metre kalınlığında kar bulunuyor.

aw211114-05.jpg

DOĞA TUTKUNLARININ GÖZDESİ

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği Nemrut Krater Gölü, iki mevsimi bir arada yaşama imkanı sunuyor. Yaz ve kış görüntüsüyle kendine hayran bırakan bu doğa harikası, ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor. Nemrut Krater Gölü'nün iki mevsimi aynı anda barındıran güzellikleri havadan da görüntülendi.

aw211114-01.jpg

Nemrut Dağı'nı ziyarete gelen Muhammet Ali Tarlan, "Zirvede hem baharı hem de kışı aynı anda gözlemleyip yaşadık. Kalderanın doğusunda halen kar mevcut. Güzergâh üzerinde halen 5 metreye yakın kar var. Güneşin gördüğü taraflar ise baharın yeşilliğini yaşıyor," dedi.