Bu mahalle parfüm kokuyor. Sebebi tek bir bitki

Bu mahalle parfüm kokuyor. Sebebi tek bir bitki

Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı Erkilet Osmangazi Mahallesi'nde yer alan Lavanta Bahçesi, 15 bin kök lavanta ile hem görsel bir şölen sunuyor hem de çevreye yayılan hoş kokusuyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Kocasinan Belediyesi tarafından 2022 yılında 40 dönüm arazi üzerinde kurulan lavanta bahçesi, daha sonra 20 dönüm daha eklenerek toplamda 60 dönüm alana yayıldı. Bu geniş alandaki lavantalar, hem kokusuyla hem de göz alıcı güzelliğiyle dikkat çekiyor. Vatandaşlar, bu büyüleyici alanda yürüyüş yaparken aynı zamanda fotoğraf çekme imkanı da buluyor.

aw237007-03.jpg

Kocasinan Belediyesi Park ve Bahçeler Şefi Hasan Çalış, lavanta bahçesinin 2022 yılında dikildiğini ve lavantaların şu anda 4 yaşında olduğunu belirtti.

aw237007-01.jpg

Çalış, “Bahçemizde 15 bin kök lavanta bulunuyor. Düzenli bakımlarını yapıyoruz ve lavantalarımız oldukça sağlıklı. Bu lavantaları, Kocasinan Belediye Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar'ın talimatıyla paketleyerek halkımıza ücretsiz olarak hediye ediyoruz. Ayrıca 1 kilometrelik bir yürüyüş alanımız mevcut. Vatandaşlarımız burada rahatça nefes alıp yürüyüş yapabiliyor. Geri dönüşler çok olumlu, çocuklarıyla birlikte gelen vatandaşlarımız memnuniyetlerini dile getiriyor” dedi.