(İHA) - Baharın habercisi Hıdırellez''in gelmesiyle birlikte mahalle halkı tarafından toplu yemek pişirip mahallece yeniliyor.
670 yıldır sekteye uğramayan gelenek bu yıl da geniş katılımla gerçekleşti.
Keles''in doğusunda, Uludağ''ın zirvelerinde yer alan, en eski Yörük-Türkmen köylerinden biri Sorgun, geleneklerini sürdürürken 670 yıldır da Hıdırellez ziyafeti veriyor.
Hıdırellez''i büyük coşkuyla kutlayan köy halkı sabahın erken saatlerinde kalkarak yaprakların üzerinden topladıkları çiğ ile yoğurt mayası ve ekmek mayası yaptı. 13 çeşit tahıl ürünü toplayan köylüler atalardan miras kalan tek çekim el değirmeniyle yılda bir kez pişen ''Dede Aşı''nı yaptı.
Köy meydanında sergilenen mutfak şovlarının ardından dualar edilip, hanelere bolluk ve bereket dilendi. Çok sayıda gencin de aralarında bulunduğu gelenek 3 bin kişinin katılımıyla devam ettirilirken, bahar şölenine dönen toplu yemek havadan görüntülendi.