Bu meyveler kan şekeri için risk oluşturuyor! Tüketirken tekrar düşünün

Bu meyveler kan şekeri için risk oluşturuyor!  Tüketirken tekrar düşünün

Bazı meyve ve sebzeler zararlı etkiler yaratabiliyor. Oldukça sevilerek tüketilen bazı meyvelerin kan şeker için risk oluşturabildiği öğrenildi. Uzman isim meyvelerin içerisinde bulunan gizli şekerler hakkında uyarılarda bulundu.

YÜKSEK KAN ŞEKERİNE NEDEN OLABİLİR

Beslenme Uzmanı Rob Hobson''a göre, bazı meyve ve sebzeler kan şekeri düzeyleriniz için en iyi seçim olmayabilir.

Hobson şunları söyledi: "Yüksek GI gıdalar hızla parçalanır ve bu da kan şekeri seviyelerinin keskin bir şekilde yükselmesine neden olur. Hobson''a göre karpuz, patates ve kuru meyveler bu puanda üst sıralarda yer alıyor.

"Yüksek GI gıdalar, vücudu hızlı hareket eden karbonhidratlara karşı koymak için bir insülin dalgalanması üretmeye zorlayabilir ve bunun yaygın bir sonucu, iki ila üç saat içinde bir açlık hissidir ve bu da kişinin daha fazla yemek istemesine neden olabilir.

Diyabet hastaları daha yüksek GI gıdalar konusunda dikkatli olmalıdır."

Diabetes.co.uk, diğer yüksek GI meyve ve sebzelerin şunları içerdiğini ekledi: havuç, yaban havucu, pancar, tatlı mısır, muz, portakal, mango, üzüm ve armut.

Bu sağlıklı gıdaları tüketmeyi tamamen bırakmamalısınız. Hobson, bu sağlıklı gıdaların hala yararlı besinler içerdiğini açıkladı. Örneğin patates iyi bir magnezyum, potasyum, B6, folat ve C vitamini kaynağıyken, kuru meyveler C vitamini ve kalsiyum ve demir gibi mineraller içerir. Uzman, hastaların bu yiyecekleri yerken yalnızca "dikkatli" olmaları gerektiği sonucuna vardı.

KAN ŞEKERİ YÜKSEKLİĞİ BELİRTİLERİ

Sürekli açlık ve susuzluk hali

Çok su içme

Çok idrara çıkma

Bulanık görme

Baş ağrısı

Yorgunluk

Kilo kaybetme

Tekrarlayan vajinal ve cilt enfeksiyonları

(Mynet)

İlgili Haberler