Bir yandan ağaçlar çiçek açıp meyveye duruyor. Mango her ortamda yetişmez. Benim bahçem 470 rakımındadır. Seramın konumu güzel. Sabahtan akşama kadar güneş alıyor.
Kış mevsiminde hava sıcaklığı 5 dereceye düşünce sobalarım yanıyor. 5 derecenin altına düşürmüyorum. Sera ortamında tropikal meyve üretimine hızlı bir şekilde geçmemiz gerekiyor. Mangonun katma değeri yüksek.
Sebze gibi fazla bir masrafı yok. Dikerken biraz masrafı var. Bu meyveden para kazanmak için 5 yıl sabretmek lazım.
Toptan olarak ihracatçı bile 100 liradan almak istiyor. Ben vermiyorum. İhracatçılar 4 dolardan istediler ama vermedim.
Ben 150 liradan pazarcıya veriyorum. Kilosunu 200 liradan da perakende satıyorum. Mango nemi seven bir meyve. Seranın içerisinde nem oranı ne kadar yüksek olursa, yüzde 50’yi aşağı düşmezse ağacın neşesi ve meyvesi daha güzel oluyor” diye konuştu.