Bu şartları taşıyan öğretmenlere 10 bin TL ek maaş! TBMM'den geçti

Bu şartları taşıyan öğretmenlere 10 bin TL ek maaş! TBMM'den geçti

Yeni kanunla 230 bin öğretmene 10 bin liraya kadar ek maaş ödenecek “başöğretmenlik” yolu açıldı. Peki bu kariyer basamağında şartlar nelerdir? İşte ayrıntılar

Bu şartları taşıyan öğretmenlere 10 bin TL ek maaş

Öğretmenlik Meslek Kanunu TBMM Genel Kurulundan geçti. Buna göre 20 yıl öğretmenlik yapmış kişilere Başöğretmen olma hakkı tanınacak.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, yeni düzenlemeyle öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağı geldi. Uzman öğretmenlik için 10 yıl öğretmenlik hizmeti gerekecek. 10 yıl uzman öğretmenlere başöğretmen unvanı verilecek. 20 yılı dolduran öğretmenler ise direkt başöğretmen olacak.

Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında başöğretmen olma şartları:

- Uzman öğretmen olarak en az on yıl hizmeti olmak,

- Kademe ilerlemesi cezası ve üstü ceza almamış olmak,

- Öğretmen Akademisi tarafından başöğretmenlik için düzenlenen eğitimi tamamlamak.

KARİYER BASAMAK SINAVI KALDIRILDI

Daha önce uygulamaya konulan kariyer basamakları sınavı da böylelikle kalktı. Artık öğretmenlerin hizmet yılı esasına göre kariyerleri planlanacak. Kanunla birlikte yaklaşık 230 bin öğretmene başöğretmenlik yolu açıldı. Bu öğretmenlere 10 bin TL’ye varan ek maaş ödenecek.

CEZALAR ARTTI

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarındaki öğretmenlere karşı görevleri sebebiyle “kasten yaralama”, “tehdit”, “hakaret” ve “görevi yaptırmamak için direnme” suçlarının işlenmesi hâlinde cezalar yarı oranında artırılacak ve hapis cezasının ertelenmesi hükümleri uygulanmayacak.