'Bugün ne pişirsem' diyenlere pratik tarifler!

'Bugün ne pişirsem' diyenlere pratik tarifler!

Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik ve birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde. İşte o pratik tarifler...

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünmekten sıkılanlara birbirinden güzel ve pratik tarifleri bir araya getirdik. Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı patates çorbası tarifi, kirde kebabı tarifi, havuç tarator tarifi var. 

PATATES ÇORBASI TARİFİ

Patates çorbası malzemeler

2 adet patates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 litre su
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
Birkaç damla limon
Tuz
Üzeri için;

Tereyağı
Pul biber

PATATES ÇORBASI YAPILIŞI

Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. 
Ardından küp küp doğradığımız patatesleri ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz. 
10 dakika kadar sonra suyunu da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. 
Diğer yanda terbiyesi için, yoğurt, un, yumurta sarısı ve limonu çırpıyoruz. 
Çorbamız kaynayınca terbiyesini ekleyip pişmeye bırakıyoruz. 
Piştikten sonra üzerine tereyağı ve pul biberi ekleyip servis edebiliriz.

KİRDE KEBABI TARİFİ
Kirde kebabı malzemeler

Yarım kilo kuzu but
Sıvıyağ
2 diş sarımsak
2 adet domates
Et marinesi için:

1 bütün soğan suyu
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 - 2 dal taze kekik yaprağı
Tuz
Kirde kebabı üzeri için

2 adet kapya biber
2 adet yeşil dolmalık biber
1 bütün soğan
10 adet mantar

KİRDE KEBABI YAPILIŞI

İlk önce etler marine edilir. 
Marine malzemelerini bir kabın içerisine alın, küp küp doğranmış etleri ilave edin ve elinizle iyice yoğurun. 
Kapya biber ve yeşil biberi julyen şeklinde doğrayın. 
Soğanı da piyazlık bir şekilde doğradıktan sonra mantarı iri şekilde doğrayın. 
Az yağın içerisinde güzelce doğranan malzemeleri soteleyin. 
İri küp doğranmış domates ve sarımsakları içerisine ekleyerek ocağın altını kapatın. 
Ayrı bir tavayı iyice kızdırın ve marine edilen etleri pişirmeye başlayın. 
Et piştikten sonra tabağa alın. Ayrı bir tavada tereyağıyla lavaşı kavurun. 
Çıtır lavaş elde edince tabağa koyun ve üzerine etleri alın. 
Hazırlanan sebzeli sosu üzerine ekleyip servis edin.

HAVUÇ TARATOR TARİFİ

Havuç tarator malzemeler

6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç
3 diş sarımsak
1,5 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

HAVUÇ TARATOR YAPILIŞI

Rendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür. 
Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur. 
Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir. 
4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır. 
Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.
İpucu

Sarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir. Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır. 
Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir.