'Bugün ne pişirsem?' menüsüne yakından bakalım!

'Bugün ne pişirsem?' menüsüne yakından bakalım!

'Bugün ne pişirsem?' menüsünde bugünün yemeklerini yarım saatte pişirebilirsiniz. İşte o muhteşem lezzetler...

Bugün ne pişirsem diye düşünmeye son. İşte birbirinden lezzetli ve pratik tarifler...

Sanat eseri gibi bir patlıcan bifteği tarifi

Malzemeler:

1 orta boy patlıcan

4 adet küçük turp (ince doğranmış)

3 küçük pırasa sapı (doğranmış)

Küçük mor soğan (yoksa beyaz da olur)

2 diş sarımsak (kıyılmış)

Balzamik sirke

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tuz

Karabiber

Nasıl Yapılır?

1. Fırını 200 derecede ısıtın.

2. Bir karıştırma kabında turp, soğan, pırasa, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiberi 2-3 kaşık zeytinyağıyla iyice karıştırın. 

3. Fırın tepsisine aktarın ve 20 dakika veya altın rengi olana kadar pişirin.

4. Bu arada, büyük bir tavayı zeytinyağı döküp ısıtın.

5. Patlıcanları ortadan ikiye bölün ve balzamik sirke sürün.

6. 5'er dakika her iki yüzü de pişince fırına atın. 

7.  Patlıcanlar pişince diğer malzemelerle birlikte servis edin!

Tek tencerede körili makarna tarifi

Malzemeler:

Yarım paket makarna

1 bardak süt

Yarım bardak krema

1 yemek kaşığı köri

2 yemek kaşığı zeytinyağı 

1 su bardağı kaşar peyniri (opsiyonel)

Yarım demet maydanoz (opsiyonel)

Nasıl Yapılır?

1. Zeytinyağını tencereye alıp köriyi ekleyin.

2. Üzerine bütün sıvıları ekleyip köriyi açın.

3. Makarnaları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. 

4. Servis ederken kaşar peyniri ve maydanozu unutmayın!

Kahveli puding tarifi

Malzemeler:

3.5 su bardağı süt

1 adet yumurta

4 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı nişasta

2 tatlı kaşığı granül kahve

Tabanı için:

2 yemek kaşığı süt

1 çay kaşığı toz şeker

Üstü için:

Bitter çikolata 

Nasıl yapılır? 

1. Bir kabın içerisine yumurtayı kırın ve köpürene kadar mikserle iyice çırpın.

2. Üzerine toz şeker ekleyerek çırpmaya devam edin. (köpük köpük olmalı) 

3. Diğer malzemeleri yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin.

4. Tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte koyulaşana kadar çırpın.

5. Diğer bir tavanın içerisine toz şekeri ekleyin ve karamelize edin.

6. Rengi hafifçe kahverengiye dönünce üzerine süt ekleyin ve iyice karıştırın.

7. Bu karışımı kaselere paylaştırın. 

8. Üzerine pişirdiğiniz pudingleri kepçeyle dağıtın.

9. Buzdolabında biraz soğutup servis edin.