Bursa'da korkutan yangın! Alevler 4 fabrikaya sıçradı, evler boşaltıldı

Bursa'da korkutan yangın! Alevler 4 fabrikaya sıçradı, evler boşaltıldı

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bulunan bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın hızla yayılarak çevredeki 4 fabrikaya sıçradı. Yangının büyümesi nedeniyle çevredeki evler tahliye edildi.

Yangın, saat 10.00 sıralarında Yıldırım ilçesi Vakıfköy Mahallesi'ndeki geri dönüşüm tesisinde başladı. Fabrikadaki hammaddelerin hızla tutuşmasıyla alevler kısa sürede yayıldı ve çevredeki kağıt, tekstil, köpük üretimi yapılan 4 fabrikaya sıçradı.

aw252468-06-75rc-001.webp

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri alevlerle mücadele etmeye çalışırken, çevik kuvvet ve Tarım AŞ'nin sulama tankerleri de destek sağladı. İtfaiye ekipleri hem karadan hem de 40 metrelik merdivenle havadan müdahale ederken, trafik ekipleri yoğunluk nedeniyle Vakıfköy’e sadece söndürme ve görevli ekiplerin girişine izin verdi.

aw252468-07-p9k8-001.webp

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKAN'INDAN AÇIKLAMA

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip etti. Başkan Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Çelebi Mehmet Mahallesi’ndeki geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın, kağıt deposuna sıçradı ve alevler, yorgan, elyaf ve süngerlerin bulunduğu depoya da ulaştı. Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı ve konutlara sıçraması önlendi. Elyaf fabrikasında devam eden çalışmalar sürüyor. Yıldırım ve Büyükşehir Belediyeleri'nin itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almak için mücadele ediyor. Yangın üç fabrikayı etkiledi, evler tahliye edilmedi, arada bir koridor oluşturuldu. Orman Bölge Müdürlüğünden de helikopter talep edildi” dedi.

aw252468-09-9hqm-001.webp

Yangının sabah saat 09.30’da Özdemir Geri Dönüşüm tesisinde başladığı, ardından MDN Home Tekstil’e sıçradığı öğrenildi. İtfaiye ve kurtarma ekipleri, çalışanları tahliye ederek alevlere zamanında müdahale etti. Ancak, alevler MDN Home Tekstil fabrikasının yanı sıra çevredeki tekstil firmalarının depolarındaki strafor maddelerine de zarar verdi.

YANGINA 100 PERSONEL MÜDAHALE EDİYOR

Yangına, 30'u Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'ne ait olmak üzere toplamda 60 araç, 4 iş makinesi ve 100 personel ile müdahale ediliyor.

aw252468-01-pinb-001.webp

aw252468-03-9bvv-001.webp