Bursa’nın mobilya devi iflas etti

Bursa’nın mobilya devi iflas etti

Bursa’da kısa bir süre önce konkordato talebinde bulunan o şirketin talebi reddedildi. Mahkeme, şirketin iflasına karar verdi. İşte detaylar...

Yüksek enflasyon, vatandaşların geçim sıkıntısını artırırken, şirketler büyük bir maddi sıkıntı içinde. Birçok firma, konkordato talebiyle mahkemelere başvuruyor. Mahkemeler, bazı firmaların konkordato talebini kabul ederken, bazılarının iflasına karar veriyor.

MOBİLYA DEVİNİN İFLASINA KARAR VERİLDİ

My Home Koltuk Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, mart ayında 3 aylık geçici konkordato mühleti listelendikten sonra, mühletin sona ermesiyle tekrar Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, şirketin iflasını inceledikten sonra konkordato talebini reddedip resmen iflas kararı verdi.

Mahkeme tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi:

"Davacı, My Home Koltuk Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin konkordato davası nedeniyle; Davacının konkordato talebinin reddine, davacı İnegöl Ticaret Sicilinin 11153 sicil numarasında kayıtlı olan My Home Koltuk Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin borca batık olduğu anlaşıldığından, 15/05/2024 tarihinde saat 14:13 itibariyle iflasına hükmedilmesine, iflasın gecikmeksizin İnegöl İflas Müdürlüğüne bildirilmesine, dosyaya yatırılan iflas avansının gecikmeksizin ilgili iflas müdürlüğüne aktarılmasına, Konkordato Komiseri Şevki Yetiker ve Gülşah Kavak'ın görevinin sonlandırılmasına, mahkememizce konulan tüm tedbirlerin kaldırılmasına, karar İİK 288. maddesi uyarınca ilan olunur."

İCRA MÜDÜRLÜĞÜ İFLASI AÇILDI

İnegöl İcra Dairesi Müdürlüğü, My Home Koltuk Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin iflasının açıldığını duyurdu. Ayrıca, batan firma alacaklılarından alacaklarını 30 gün içinde bildirmelerini ve bu süre içinde bir alacaklı giderleri peşin vererek tasfiyenin adi şekilde yapılmasını talep edebileceğini bildirdi.